skip to Main Content
Menu

Verdens brændpunkter

I OE10 har vi arbejdet med et projekt omkring temaet Verdens brændpunkter, hvor vi har sat fokus på menneskers vilkår i helt andre verdensdele end vores egen trygge ramme på Ollerup efterskole. Målet med de to uger var, at få sat fokus på konflikter rundt omkring i verden og hvordan mennesker i en global verden lever under meget forskellige forhold, både i dagligdagen, som samfund og som verdensdel. Det faglige mål var, at lære at anvende kildekritik overfor de informationer vi kan finde om konflikter og forholde os mere bevidst til hvilke hensigter og baggrund der ligger til grund for den viden vi kan få gennem forskellige kilder. At se en konflikt fra flere sider har været et af de krav, der er stillet til to-mandsgruppernes arbejde med en informationsplakat omkring en konflikt. Vi har haft besøg af to yngre mænd fra foreningen Internationalt Forum. Deres besøg var en rejseberetning fra Palæstina og Israel og gav os et andet indblik i konflikten og historien omkring Israel og Palæstina, samtidig var de et konkret eksempel på en førstehåndskilde, der beretter om en vinkel af en konflikt. Vi har besøgt den danske prisbelønnede pressefotograf Jan Grarups retrospektive udstilling på Brandts 13 i Odense, hvor der blev sat fokus på billedsprogets fortællekraft og hvor hver elev ud fra et foto på udstillingen, har arbejdet med en episk lydfortælling som en jeg-fortæller, hvilket udfordrede den enkelte elev til at sætte sig i et menneskes sted, som bor og lever i et af verdens brændpunkter. Lydfortællinger kan tilgås som lydfil på OELab.dk

Back To Top
 1. Atombørn / Under overfladen 4:07
 2. 7 sind Maja Høy 1:50
 3. Tusind farver Carla Klovborg Olsen 2:09
 4. Technicolor Dreams Carla Klovborg Olsen 2:44
 5. Dengang MP3 Mikkel, Peter, Felix og Momme 5:24
 6. Tell Me Dagmar med venner 4:03
 7. Annabelle Asmus med venner 3:49
 8. Beautiful Thrills Healthy Noise 6:32
 9. Never ever Konstantin and The Gang 3:47
 10. Fremmed Kit Christiane Nøjgaard Hermansen 4:19
 11. Flod Kit Christiane Nøjgaard Hermansen 3:59
 12. Verden er stor Katrine Trampedach & Mikkel Iversen 3:16
 13. Vi tar afsted Katrine Trampedach & Mikkel Iversen 2:12
 14. Frede2 Frede Holger Thorsen 2:49
 15. The King Returns Frede Holger Thorsen 4:27
 16. Little bit sick Emil Sebastian Birch 3:11
 17. Stop Katrine Trampedach 2:47