skip to Main Content
Menu

IT på Ollerup Efterskole

På OE skal du medbringe din egen computer – og hvis den går i stykker under dit ophold, så skal du sørge for at få den repareret eller få indkøbt en ny hurtigst muligt, for vi bruger computere i mange sammenhænge. Men når din computer virker, så kan du nyde vores 250 mbit fiberforbindelse og de nyeste routere fra Cisco med 802.11 b/g/n/ac -protokol  – for internettet virker i alle værelser og alle lokaler. Nettet er åbent fra 7:00 til 23:15 (hverdage) / 24:00 (weekender).

IT på OE er kendetegnet ved at vi bruger det meget i undervisningen som et pædagogisk og didaktisk læringsredskab, med det overordnede formål at fremme din og dine kammeraters læring. Medbragte computere, tablets og mobiltelefoner skal derfor anvendes som et arbejdsredskab i timerne.

Altså, brug af computere, tablets og mobiler i timerne skal være undervisningsrelateret. Det er ikke fedt hvis du chatter, skriver e-mails, spiller computerspil eller surfer på nettet i timerne, med mindre dette indgår i en undervisningssammenhæng, fordi du derved fjerner fokus fra det det handler om; nemlig det gode og faglige fællesskab, som sigter mod fælles dannelse.

Kort sagt – vær fed og husk fællesskabet, også når du bruger nettet – og husk at den fedeste grafik finder du uden for dit vindue…

Godt, så – lad os komme videre til hvordan du kommer igang!

Gode links:

drev.ollemus.dk – Dit Google drev

mail.ollemus.dk – Din skolemail

www.skoleordbog.dk – Gyldendals ordbøger, du er automatisk logget ind når bruger efterskolens net.

CHROME BROWSER

På OE bruger vi Google Apps og anbefaler derfor at du bruger Chrome Browseren. Det gør det nemlig nemt for dig at skifte mellem din skole-konto og din evt. private google-konto. Derudover så fungerer Google Apps bare bedst med Chrome – og sidst men ikke mindst, så vil du få nogle få relevante apps med i købet, når du logger ind med din skolekonto.

Du kan hente Chrome her.

…og du kan læse om hvordan du opretter en ny bruger i Chrome her.

GOOGLE APPS

Google Apps bruger vi til dokumenter, tilmeldinger til hold, weekendsedler, booking af øvelokaler og mail.

Noget af det første du skal gøre, er at logge på Google Drev, ved at gå ind på denne adresse: drev.ollemus.dk. Her logger du ind med din skoleemail og din Google adgangskode. Derefter skal du tilføje Fællessamlingen til dit Google Drev. Du klikker på linket herunder og trykker så på knappen i øverste højre hjørne, hvor der står “Tilføj til mit drev”:

FÆLLESSAMLINGEN

Efter et par dage, så finder du nok ud af hvilket lokale du har dine boglige fag i. Når du har fundet ud af det, så skal du tilføje den mappe som tilhører dit lokale. De står herunder og fremgangen er den samme:

Codaen

Fermaten

Fugaen

Kadencen

Operaen

Metronomen

I løbet af introugen får du en introduktion til hvordan man booker øvelokaler og meget mere…

MICROSOFT OFFICE 365

OBS! Har du allerede Office, så kan du springe dette over!

Som elev på Ollerup Efterskole får du den nyeste version af Office, og dine faglærere forventer, at du har det installeret og klar til brug i timerne. Du skal bruge både Word, Excel og OneNote i din undervisning – og måske også Powerpoint.

For at installere office, så skal du logge ind på portal.office.com, med dit UNI-C brugernavn (unilogin), efterfulgt af @ollemus.dk

Som adgangskode skal du bruge Ollemus1718   

Når du skal skrive en ny kode, så kan det være en fordel at skifte til den samme som du bruger med din Google skole-konto, eller noget andet du kan huske.

Herefter skal du bare læse hvad der står på skærmen, og finde det sted hvor der stå “Installér på flere enheder” og trykke på installér – måske kan du også bruge dette link. 

Nå du har installeret Office, så log ind på Office med dit brugernavn og @ollemus.dk og din adgangskode.

MUSESCORE I MUSIKTEORI

Alle elever på OE har obligatorisk undervisning i musikteori. I den forbindelse bruger vi det gratis program MuseScore, som du derfor selv skal downloade og installere. Har du en telefon eller en tablet med en stor skærm, så findes det også som app. Programmet minder en del om Sibelius, og er software til at notere noder med.

Programmet kan hentes her – og her er en YouTube playliste med introduktionsvideoer til programmet (på engelsk).

PRINTERE OG INFO OM PRØVER

PRINT:

På OE er der en printer i alle undervisningslokaler (eller tæt på), samt i forstærkeren. Du kan finde printervejledningen i fællessamlingen, eller besøge webadressen www.ollemus.dk/printer

PRØVER:

De overordnede regler for skiftlige prøver findes i fællessamlingens prøvemappe. Herunder er et uddrag.

Ved alle skriftlige prøver medbringer eleven egen computer – det er således elevens ansvar at computeren virker og at software og printere er installeret og virker. Hvis en elevs computer går i stykker under efterskoleopholdet, henstiller vi derfor til at den bliver repareret eller at der bliver indkøbt en ny hurtigst muligt.

På OE er der åben tilgang til internettet ved alle prøver. Det betyder dog ikke at du nødvendigvis må bruge alle hjemmesider, det er din faglærer som fortæller dig hvilke sider du må bruge under prøven, og det er så DIT ansvar at overholde dette. Bruge du andre sider end dem som er blevet anvist, kan du blive bortvist fra prøven.

I forbindelse med prøverne kan den prøveansvarlige forlange at se din browserhistorik, enten som en del af en stikprøvekontrol eller hvis der er mistanke om snyd. Du kan her læse efterskolens politik vedr. kontrol af egen computer her.

Det anbefales at du bruger Microsoft Office (Word / Excel), som efterskolen stiller gratis til rådighed – læs øverst på siden.

Det er ikke tilladt at kommunikere med andre, under skriftlige prøver.

Herunder finder du forskellige links og filer, som kan være gode at kende til i de forskellige fag.

DANSK:

I dansk er nettet åbent og du må bruge alle hjemmesider – pas dog på at tiden ikke løber fra dig.

! HUSK ! – Du skal medbringe hovedtelefoner til prøven i dansk, da du skal se videoer online.

Du kan finde dokumentskabeloner med sidehoved i mappen “Prøver” i vores fællessamling.

GODE LINKS:

Link til terminspøven i dansk er her:

skoleordbog.dk
– Kræver UNI-Login, husk at sætte den til dansk-dansk og øvet niveau.
Retskrivningsordbogen – OBS! Kan være langsom
Infomedia – Søgning i danske aviser
Faktalink.dk – Online leksikon
OE Wiki Dansk – Alt mellem himmel og jord om genreskrivning, analyse, grammatik mv.

MATEMATIK:

Du kan finde excel-dokumentskabelon med sidehoved i mappen “Prøver” i vores fællessamling.

GODE LINKS:

WordMat – Plugin til Microsoft Word, til at skrive matematiske formler
Formelsamling

Regneregler.dk
GeoGebra – Det anbefales at installere det på din egen computer

ENGELSK, TYSK & FRANSK

Her må KUN benyttes online ordbog – husk at indstille sprog og niveau. Login med dit UNI-Login: skoleordbog.dk

Du kan finde dokumentskabeloner med sidehoved i mappen “Prøver” i vores fællessamling.

Reaper er et stykke DAW software, som i funktionalitet og interface nærmer sig både Logic og Protools. Det er multisporssoftware til at arbejde med musik og lyd, og understøtter både ASIO, VST instrumenter og meget mere. Velegnet til både musik og radiodrama – og så er det gratis. Hentes her.

Svenskerne kan det der med musik og software – nu har de lavet SoundTrap, som er et rigtig godt bud på en online DAW. Arbejd sammen om musik, brug loops og del med andre – fra hele verden. Prøv det på soundtrap.com – og log ind med din Google Konto.

Sway er et nyt værktøj fra Microsoft. Det kan bruges online og downloades som gratis app til Windows 10. Sway er tænkt som efterfølgeren til PowerPoint og kan både bruges til at lave fortællinger, powerpoints og websites – og det er supernemt. Prøv det på Sway.com

I forhold til moderne præsentationer, så er Prezi ikke til at komme udenom. Det kræver lidt mere kunnen end Sway, men det virker! Prøv det på prezi.com.

I arbejdet med billeder og infografik, så kan ThingLink være et godt bud på et digitalt værktøj, som kan formidle et ekstra lag. Prøv det på thinglink.com

Back To Top