skip to Main Content
Menu

Koncertsalen er tegnet af arkitekt Steffen Søby som tidligere har tegnet både udvidelse af skolens køkken samt tilbygning til øvelokaler og lydstudie. Processen med koncertsalen har været undervejs i mange år og som Steffen siger:

”Ambitionen har været at skabe en smuk og velfungerende koncertsal, midt i den sydfynske natur med plads til 4-500 personer som kan danne ramme om Ollerup Efterskoles daglige musiske aktiviteter (korsang, musik og drama) samtidig med, at salen skaber mulighed for udvidelse og udvikling af de koncerter og arrangementer, som Ollerup Efterskole er kendt for”.

”Det nye koncerthus skal signalere musik, natur og uhøjtidelighed, formuleret i en enkelt og simpel arkitektur, hvor man ikke lades i tvivl om, at det er et koncerthus bygget til og for unge mennesker”.

Salen

Salen får lydtætte vægge og koncertsalen bliver beklædt med smuk portugisisk skifer, der vil changere i vejrets mange forskellige udtryk og vil således se forskellig ud afhængig om det regner eller det er solskin.

Salen får plads til ca. 430 siddende og 750 stående publikum og salen bliver mørk, kaldet en ”Black Box”, hvilket betyder, at de optrædende på scenen får al opmærksomhed fra publikum og ingen uheldige genskin fra blanke overflader.

Koncertsal har backstage område der består af omklædning/opholdsrum på 16 m2, tekøkken og bad/toilet og en bagscene på 33 m2 netto og en portindgang (3,5 m. bred)

Teknik

Scenen er stor og bliver på 12 x 5 m. og vil kunne udvides. Lydanlægget er et af de bredest accepterede systemer i branchen og er særdeles velegnet til både klassisk og rytmisk musik. Referencelisten for disse systemer er meget lang, herunder kan nævnes Konservatoriets koncertsal på Rosenørns Allé, som har fået installeret netop dette anlæg. Der er særdeles god lyd i koncertsalen.

Lysanlægget bliver også af høj kvalitet og bliver monteret på et rigsystem, der kan hæves og sænkes efter behov og ved eventuel udvidelse af lysbehovet.

Dertil kommer også en State-of-the-Art lysstærk projekter og et filmlærred på 6 x 4 m, der automatisk rulles ned når projektor tændes.

Foyer

Foyeren vil være lys med store glaspartier mod syd og vest og vil endvidere indeholde gode toiletforhold. Foyerens tag bliver udformet som et flygel med dets smukke buede former.

Back To Top