Skip to content

Ollerup Musikstævne & Sydfyns Jazzfestival 2011

 NU ER DET ENDELIG STÆVNEPROGRAM UDE!
Tilmeldingen er åben fra idag! Der er begrænsede pladser på holdene – så meld dig til nu, hvis du har interesse for stævnet!!
Stævnet er støttet af Ben Webster Fonden!
 • Hent brochures med billeder i pdf-format her!
 • Hent tilmeldingsblanketten her!
 • Hent Bo Stief´s essay om stævnet her!
Et musikstævne fra mandag den 1/8 til fredag den 5/8 2011 der henvender sig til alle, der elsker musik: unge og gamle, herrer og damer, jazz og elektronisk musik – og alt det ind imellem!
Lærere: Bo Stief, Lea Thorlann, Jens Christian ”Chappe” Jensen, Oliver Antunes, Mikkel Nordsø, Eyvind Gulbrandsen og Chano Olskær
Ollerupstævnet: der er ingen grænser
Det har siden Ærøstævnet, sommeren 2002, begyndte på Ærø Højskole været mit store mål at skabe et ”rum” for mennesker, der nyder at være i musikkens mangfoldige univers.
Det har hele tiden været intentionen, at tænke bredt, åbent, nysgerrigt og samle en superalsidig lærerstab, der gennem deres musikerkarrierer har vist, at der ikke er grænser. At vi alle får del i musikkens dyder som empati, solidaritet, inspiration, loyalitet og fællesskab er målene, vi sætter for vores nye stævne!
Det nye stævne ser dagens lys på Ollerup musikefterskole med forstander Jesper Vognsgaard og undertegnede som ledere fra 1. august til 5. august 2011!
Vi er i naturskønne omgivelser tæt på Svendborg og Svendborg Sund på det storslåede Sydfyn. Gennem årene på Ærø er der gjort mange gode erfaringer, som vi nu høster. Som på Ærø er der tilbud om at deltage på et af de 6 meget forskellige hold og gå til koncert nogle aftener på Sydfyns Jazzfestival, som afholdes i skolens koncertsal. Der er superfaciliteter på stedet, da huset til daglig satser på musik, og de nye musiklokaler giver de bedste muligheder for at jamme.
 
Bo Stief, stævneleder og Jazzfestivalguide
Vi tager ganske enkelt tråden op – hvor vi slap på Ærø. Musikken lever, stemningen vil være i top, der vil være clinics, jamsessions og et aldrig stillesiddende øjeblik!
Sydfyns Jazzfestival 2011
Kurset er traditionen tro sammenfaldende med en jazzfestival! Alle sejl bliver sat til for at understøtte musikkens finurlige væsen. Publikum fra området inviteres. Festivalen er sammenfaldende med Svendborg Festdag. Der vil simpelt hen være meget at komme efter – under Sydfyns Jazzfestival 2011. Der vil bl.a. være koncerter med:
 • Bo Stief, Bobo Moreno og Ole Koch Hansen
 • Saxopaths
 • Lærerkoncert
 • Koncert med kursister
 • Lille afslutningskoncert med Oliver Antunes, Mikkel Nordsø og Bo Stief
 Kursets lærerkræfter:
 • Bo Stief (bas): Ingen grænser
 • Lea Thorlann (sang): Grib I eget mellemgulv
 • Jens Christian ”Chappe” Jensen (saxofon):  Ollerup Storband
 • Oliver Antunes (klaver ): Funky jazz
 • Mikkel Nordsø (guitar): Rock, salsa, jazz, funk, fusion
 • Eyvind Gulbrandsen (computer/keys): Elektronisk lyd og musik
 • Chano Olskær (perkussion og tromme)
Fyn er fin 
Der er særdeles fine rammer for et musikstævne i Ollerup. Skolen råder mange store, fine og indbydende lokaler, der er meget smukt i området rundt om skolen, der er kort til skov og strand. Og så er der kun 5 km til Svendborg, der vil summe af liv, da Svendborg Festdage afholdes i samme periode.
Ollerup Efterskole 
Ollerup Efterskole er en traditionsrig efterskole der beskæftiger sig ed musik på allerhøjeste niveau. Faciliteterne er helt i top. De nye øvelokaler (for foråret 2009) fås næppe meget bedre i Danmark!
Ollerup Efterskole har til huse i den flotte nyklassicistiske bygning tegnet af den anerkendt arkitekt Ejnar Mindedal Rasmussen i 1932. Spisesalen med den enestående panoramaudsigt over Egebjerg bakker er bygget til i 1990. Skolens køkken er placeret under spisesalen.
Priser og praktiske oplysninger 
 • Pris for logi på dobbeltværelse: 3950 kr. (studerende 3200 kr.)
 • Pris for logi på enkeltværelse: 4250 kr.
 • Prisen indbefatter undervisning, kost, logi, materialer og sengelinned/håndklæder
 • Prisden indbefatter også to koncerter
 • Indmeldelsesgebyr på 500 kr. er indeholdt i prisen
Tilmelding foregår på www.ollemus.dk eller pr. telefon 6224 2419!
 • Holdvalg: skriv det ønskede hold og instrument
 • Workshops om eftermiddagen : sang eller rytme
 • Oplys om du er vegetar eller skal have diætmad ­­­­
 • Oplys om du vil med på en fælles adresseliste, der sendes ud med velkomstbrevet
 
Betaling
 • Når vi har modtaget din tilmelding, vil du få tilsendt en bekræftelse pr. mail med betalingsoversigt.
 • Når indmeldelsesgebyret er indbetalt er man optaget på kurset.
 • Restbeløbet skal indbetales senest 1 måneder før kurset begynder.
 
Rygepolitik
 • Skolen er røgfri. Der kan dog ryges udendørs.
 
Ankomst og afrejse
  • Velkomstbrev med praktiske oplysninger udsendes primo juli.
  • Ankomst og indkvartering på kursets første dag kl. 14-16.
  • Afrejse på kursets sidste dag kl. 18.
  • Ret til ændringer i kursusprogram forbeholdes.
  • Ønskes flere oplysninger er du velkommen til at kontakte os på telefon 6224 2419 eller mail@ollemus.dk
Ollerupstævnet – Holdbeskrivelser:
 
Ollerup Storband – ved Jens Christian “Chappe” Jensen
Chappe står i spidsen for kursets up-date big band. Chappe, der til daglig er leder af et af de mest vitale fremadrettede big bands lige nu: Blood Sweat Bass and Drums, har tilligemasser af ”traditionel” bigband-erfaring både som musiker og dirigent. Han arbejder derudover som koordinator på musikkonservatoriet i Århus.  Læs mere på: www.bloodsweatdrumnbass.com. Ollerup Storband vil arbejde ud fra hans originale kompositioner/arrangement, som vil blive tilpasset den aktuelle besætning.
Grib I eget mellemgulv – ved Lea Thorlann
Vi har lært, at sangerne tit står og venter på at synge på de hold, der har mange instrumentalister. Derfor har Lea Thorlann et hold kun for sangere, som hun med sit gode væsen styrer på allerbedste vis. Noget af tiden vil der være en pianist som akkompagnatør. På holdet skal der arbejdes efter masterclass princippet, hvor vi skal synge for hinanden på skift og arbejde i dybden med den enkelte sanger. Vi vil tage fat på de basale ting som vejrtrækning (man kan aldrig trække vejret nok!), teknik, din egen lyd, power/energi, at bruge kroppen fuldt ud samt fortolkning. Herudover skal vi arbejde med ”sanger-ansvar”, som indebærer indtælling/tempo, rytmik/groove, tonearter, lyd/sanganlæg, respekt/kommunikation, performance og ikke mindst kunsten at jamme. Du skal have mod og lyst til at synge for andre og prøve forskellige ting af. Medbring masser af noder/tekster på sange du kan lide og til udveksling og inspiration kursisterne imellem.
 
Elektronisk lyd og musik – ved Eyvind Gulbrandsen
Eyvind Gulbrandsen er den kompetente alsidige lærer, der favner electronika, computer og elektronisk kompositionsmusik.  Eyvind, der er uddannet på elektronisk linje på konservatoriet i Århus, anser udbredelsen af den elektroniske musiks grænseløse potentiale som en af sine vigtigste opgaver. Læs mere på: www.eyvindgulbrandsen.dk.
Hos Eyvind Gulbrandsen er det musik og lyd på computer, der er hovedtemaet. Det kan være numre, lydcollager, kompositioner, pop, jazz, avantgarde, eksperimenterende, med eller uden live instrumenter og vokal. Der er ingen grænser for, hvad du kan gøre. Du vil vejledes i skabelsen af dit eget udtryk – så enkelt eller så svært det måtte være. Der er ingen forudsætninger for at deltage. Du skal medbringe din egen computer – gerne med eget software.
Jazz/rock/fusion/world – ved Mikkel Nordsø
Danmarks store guitarist, Mikkel Nordsø, tager alle rock, salsa, jazz, funk, fusion- og Sneakers-elskere ind i sin mangesidede verden. Holdet kommer fortrinsvis til at spille Mikkels egne numre – instrumental musik inden for grænseområdet mellem netop jazz, rock, fusion og world. Tag endelig dit pedalboard, din synth osv. med da vi kommer til at arbejde meget med lyden. Nodekendskab og grundlæggende teori vil være en fordel, men der satses på at vi lærer det uden ad.
Antunes´ univers 🙂 – ved Oliver Antunes
Den sprudlende pianist Olivier Antunes står for funky jazz, som han har gjort med voksende succes i mange år. Holdet vil arbejde med “klassiske” funky og groovy melodier fra the american songbook i nye sjove arrangementer. Nøgleordene er bl. a. spilleglæde, kommunikation, humor og at komme ud over scenekanten. Måske sniger der sig en enkelt original komposition med ind.

Ingen grænsen – ved Bo Stief

Hos Bo Stief er der ingen grænser. Vi vil gøre vores bedste for at være kreative og få de fleste at musikkens mange facetter med. Vi vil bruge tid på at skabe en underfundig underholdende tid i Ollerup! Nogle øjeblikke er det stemningen, der er vigtigst, andre gange er det energien. Det kan være smukt eller storby-køligt. Det kan være jazzet, rocket, new age-agtigt – måske en gang i mellem næsten poppet – og så alligevel ikke. Vi vil krydse mange grænser i højeste gear og spille megen forskellig musik. Musikken vil blive tilpasset hold deltagernes talent og personlighed. Der vil også blive lagt vægt på performance og det at få musikken til at ramme publikum.
 
Når du tilmelder dig, skal du angive både et ønske om hold (1. og 2. prioritet) samt dit instrument!
Har du spørgsmål – så kontakt os på  mail@ollemus.dk eller ring til kontoret på 6224 2419!