Skip to content

Synger Holger Danske Blues?

I anledning af årets Spil Dansk dag er Ollerup Gymnastikhøjskole og Ollerup Efterskole igen gået sammen om at indbyde til koncert torsdag den 25. oktober kl. 19.30. I år gælder det Jan Schønemanns CD aktuelle band, Blue Holder D.

Er du ”sort og fuld af skår” skulle du dukke op i Symfonien, Ollerup Efterskole, torsdag 25. oktober kl.19.30, hvor Jan Schønemann og Blue Holger D. spiller blues og roots i anledning af Spil Dansk Dagen – fortæller forstander Jesper Vognsgaard. Koncerten foregår i år i Efterskolens sal, Symfonien. Kom i god tid, da der plejer at blive fuldt hus! I løbet af koncerten skal der også synes (fællessang) efter højskolesangbogen!

Jan Schønemanns nye CD er endnu en i rækken af finurlige danske fortolkninger af blues-klassikere som Eric Claptons ”Broken Down”, der i Jans oversættelse hedder “Er ude af drift”, eller f.eks. “I’ll play the blues for you”, der selvfølgelig har fået titlen “En blues til dig”.

For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der igennem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på.

Bandet består af Henning Kaa på sydende bluesguitar, Claus Trohl på klagende mundharmonika og Per Vincent på solide herretrommer.

 

Faktaboks:

Jan Schønemann har været en del af det fynske musikmiljø, siden han var tolv. Han har spillet i et utal af kombinationer og genrer lige fra veloplagt dansemusik, over sydstats-zydaco til kirkekoncerter. Han har også et solidt bagkatalog som komponist af musik til teatre og videoproduktion. I 2010 fik han tildelt “Levende Musikpris” af sine musikerkollegaer fra DMF Svendborg. Derudover er han den fast musiklærer på Ollerup Efterskole.