Skip to content

Stor bevilling fra LAG: forbedrede koncertfaciliteter i Symfonien på OE

 

Ollerup Efterskole har fået en stor donation til at forbedre koncertfaciliteterne – i form af scenepodier og mørkelægning til Symfonien i Ollerup.

LAG Svendborg har bevilget et tilskud på 109.425,20 kr. i tilskud til t forbedre koncertfaciliteterne til glæde for såvel egnens borgere som skolens elever. Det er vi meget glade over fortæller forstander Jesper Vognsgaard, da det er et gammelt ønske, der nu bliver realiseret!

Det er velkendt, at både tidens musik og klassisk musik præsenteres bedst med både god lyd og en flot lyssætning. Det rigtige lys understreger altid, hvor fokus ligger ved en koncertoplevelse (uanset genre). Ollerup Efterskole råder over en del lyd- og lysudstyr. Blot kommer lysudstyret desværre ikke til sin ret – med mindre, at det er muligt at mørkelægge koncertsalen.
Ved at hæve ensemblet fra gulvhøjde vil publikum få et betydeligt bedre udsyn, som sammen med skolens lyd- og lysanlæg vil yde kunstnerne retfærdighed. Alt sammen til glæde og gavn for publikum.

Ollerup Efterskole kan med de bevilgede midler nu søsætte et projekt der omhandler mørkelægning af koncertlokalet, Symfonien, samt indkøb af scenepodier, der vil medvirke til at gøre koncertoplevelsen på stedet til noget særligt.

Ollerup Efterskole har store ambitioner om sammen med skoledriften at udvikle sig til også at være et kulturelt og dannelsesmæssigt kraftcentrum i Syddanmark. Ud over den solide skoledrift arrangerer Ollerup Efterskole løbende koncerter for egnens musikinteresserede i koncertsalen, kaldet Symfonien. Der kommer således glædeligt publikummere fra hele Sydfyn til koncerterne. Repertoiret spænder meget bredt fra de førende klassiske musikere (f.eks. kapelmester i Radiosymfoniorkestret Christina Åstrand til to af de bedste klassiske pianister, Erik Kaltoft og Frode Steengaard) over jazz med musikere som Marylin Mazur, Alex Riel, Bo Stief, Blood Sweat Drum And Bass Big Band til rock i form af canadiske Dana La Croix og Asynje.

Hertil kommer koncerter i sommerperioden i forbindelse med kursusaktiviteter: EPTA (European Piano Teachers Association) med tre internationale førende pianister og i forbindelse med Sydfyns Musikfestival. I løbet af en sæson bliver det til mindst 20 offentligt åben koncerter.

Formålet med ansøgningen er altså at skabe og vedligeholde koncertstedet, Symfonien, samt skabe arbejdspladser på såvel Ollerup Efterskole som de afledte gennem underleverandører til Ollerup Efterskole.

LAG Svendborg er en forening, som er etableret under Landdistriktsprogrammet 2007-2013, som har til formål at Fremme landdistriktsudviklingen i Svendborg Kommune i overensstemmelse med Landdistriktsprogrammet 2007-2013.