10 Musik apps til Android
I forhold til den nye touch-bølge og musiksoftware, så må man sige at iPad er lysår foran Android. De store firmaer som Moog (Animoog), Korg (ielectribe) og Propellerhead (Figure) har alle lavet Apps til iPad – og Apple har selv lavet deres fænomenale “Garageband” til iPad, som også kommer med innovative bud på softwareinstrumenter. Men her kommer så et lille blik på hvad man trods alt også kan med musik og lyd, hvis man har en Android telefon – eller er så heldig at have en Nexus 7 eller Nexus 10 tablet fra Google (rygterne vil dog vide at HP og Samsung også er på vej med billige Android tablets som også er respektable). Så skynd dig på Google Play og slut anlægget eller hovedtelefonerne til…
De mærkelige og sjove musikapps:
Etherophone // Gratis // Kræver 1.5+
Er bygget op omkring det gode gamle russiske instrument, Theraminen – eller Æterofonen, som den hedder på dansk. Nu med touch interface.
Tilt Theremin // Demo, grais – fuld version 9.- // Kræver 1.6+
Igen en Æterofon app – denne gang med motion-sensor interface. Ret sjovt, men lydmæssigt også en kende meningsløst.
Dapple // Gratis // Kræver 2.3.3+
Her er vi ude i et avanceret softwareinstrument. Dapple kan mange ting, og det er svært at få til at lyde fedt, men som generator af lydflader til sfærisk musik, er den interessant.
Sphere Tones // Gratis // Kræver 2.2+
Innovativt og sjovt interface til generering af lyd. Prøv at zoome helt ind, for at ændre tonehøjden. Musikalsk? Tjo, med lidt øvelse…
SoundBow // Gratis // Kræver 2.2+
Musikalske krusseduller – og ikke helt ueffent, hvis det gælder om at lave syrede lydflader.
De mere gængse:
Rolling Tones // Gratis // Kræver 2.1+
Sjov, gratis stepsequencer, med en fin håndfyld lyde. Grimt, men brugbart interface – og kan køre på de fleste telefoner.
IsoKeys // Gratis // Kræver 1.6+
I 1875 startede det, og med Kaspar Wickis keyboard fra 1896 blev det næsten gængs. Denne form for tangent-layout har flere harmoniske fordele, i og med at de gængse akkordsammensætninger kan spilles med en eller to fingre (på et fysisk jammer-keyboard, desværre ikke på touch interfacet). Rent musikteoretisk er det også sjovt, da det tertser og kvinter ligger tæt, og dermed gør det nemt at impro-jamme.
Caustic 2 // Gratis demo, fuldversion 48.- // Kræver 3.0+
Flot, omfattende og veludført sequencer med både pads, trommemaskine og synths. Et af de bedste bud på seriøs musiksoftware til Android.
MorphWiz // 12.- // Kræver 2.3+
En omfattende og syret samling af Touch-Synths – har ikke nogen indbygget sequencer eller loopfunktion, og skal nok mest ses som et sjovt live-instrument. MEN! Det fede ved appen er, at man kan indstill skala (mixolydisk, ungarsk, mol, blues og mange andre), angive toneart og antal oktaver – og på den måde kan man lave en ret fed screen-solo uden de store tommelbevægelser.
TouchDAW // Gratis, fuld version 35.- // Kræver 2.2+
Lækkert interface, som ikke laver lyd, men kontrollere andre MIDI-Ting via wifi-Midi. Lidt nørdet, men lækkert når det virker.