Skip to content

Vi driver skole på trods i disse dage…

Sol

Vi driver skole på trods i disse dage…

Vi mangler skolens dygtige lærere! Vi savner skolen lærerstab!

Her kan du se og læse lidt om, hvad eleverne og lærerne mener om den aktuelle konflikt. Og så er der en spritny film om livet som efterskoleelev i Ollerup!

Måtte vi snart få normaliseret skolen. Måtte vi snart få lærerne tilbage!

God fornøjelse!

Jesper Vognsgaard

Forstander

 

Se Ida Lautrups nye hæsblæsende film om livet på OE: Kopier dette link og sæt ind i browser, så kommer den fine film frem: http://www.youtube.com/watch?v=XOl920LPOWc (det er ikke så smart som ønsket, men skolens IT kyndige lærer er desværre lockoutet for tiden, så vi har løst problemet på en simpel måde)

Se Frederikke Rasmussens optagelse af Fælleskoret der synger uden de faste dirigenter + Jens tale til folket: Kopier dette link og sæt ind i browser, så kommer den fine film frem: http://www.youtube.com/watch?v=FWKGVtIyLNU&feature=youtu.be

Hør lærernes Bondosang her: Kopier dette link og sæt ind i browser, så kommer Bondosangen frem: http://www.youtube.com/watch?v=GAHKP6f_58o&list=HL1365009307&feature=mh_lolz

Læs Jens Herskind´s tale her:

Vi er Ollerup Efterskole!
Vi er Ollerup Efterskole. I har lige hørt fire af de sange vi skulle have sunget på turné til Tyskland. Turnéen er en årlig tradition, en tradition, som vi hele året målrettet har arbejdet os frem imod. Og samtidig en tradition, som vi alle har glædet os rigtig meget til. Det ser nu ud til, at vi højst sandsynligt ikke kommer på turné alligevel, da Kommunernes Landsforening har besluttet at lockoute alle de af vores lærere, som er tilknyttet Danmarks Lærerforening. Det er vi, Ollerup Efterskole, rigtig kede af.

Men det handler da absolut ikke kun om os. Nej, det handler om næsten alle skoler i hele Danmark. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med undervisere vil lockouten, for statsstøttede skoler som os, betyde, at der højst sandsynligt ikke vil være nok lærerkraft til at kunne undervise i mindsteantallet af timer, der er nødvendigt for at kunne modtage statstilskud. Det vil betyde, at skolerne er nødt til at lukke midlertidigt, og derved kan de heller ikke modtage forældrepenge. Det resulterer i sidste ende i at skolerne vil miste alle indtægter og det svarer på Ollerup Efterskole til 400.000 kr. om ugen. En ressourcestærk skole som vores kan overleve i to uger denne måde, før vi er nødt til at begynde at fyre ansatte. For skoler med mindre overskud, kan det være nødvendigt at afskedige folk allerede efter én eller to dage. Og hvis lockouten varer to uger, vil det i værste fald betyde konkurs og lukning for friskoler med få ressourcer.

Men det er jo bare den økonomiske side af sagen. Det forholder sig nemlig sådan, at Danmarks nuværende efterskoleelever har under 3 måneder tilbage af deres år. Enhver, der har prøvet at blive så tæt knyttet til en gruppe mennesker, kender vigtigheden af hvert eneste øjeblik. Især når man udmærket ved at dette fællesskab langtfra varer evigt. Og vi kender jo alle følelsen. Det er så ubeskrivelig svært at skulle sige farvel til en elsket ven. Eller flere. Dette gælder i vores tilfælde også de lærere, som over det seneste år, er blevet langt, langt mere, end bare lærere for os.

Derfor beder vi, Danmarks efterskoleelever, om at få vores lærere tilbage. Selvom det måske er lærerne, der officielt er sat ude af spil, er det i mindst lige så høj grad vi elever. Vi er meningsløse, uden vores lærere. Vi er magtesløse gidsler, fanget midt i en stor magtkamp, der umiddelbart ingen vegne fører hen. Vi har ikke andet end vores stemme, men med den kan vi synge, og vi tror på at vores sang bliver hørt af dem der vil. Vi er sikre på, at alle Danmarks skoleelever har noget at skulle have sagt i denne konflikt, for det er, trods alt, os, der er de glemte hovedpersoner. Havde det ikke været for vores uddannelse, ville der ikke have været nogen konflikt. I stedet for at en flok kloge hoveder skal sidde og rykke med os, som en ligegyldig brik i et spil, burde de lytte til os. Giv os venligst vores efterskoleår tilbage!

Nu skal I høre en sidste sang fra vores kor, en sang, som vi forhåbentlig synger igen på lørdag i Tyskland! Tak fordi I lyttede til os. Vi er Ollerup Efterskole!