Skip to content

Kom til Åbne Døre og se pinsesolen danse!

Ollerup Efterskole ligger i postnummeret 5762. Der bor rigtig mange mennesker der arbejder med spændende, kreative og anderledes ideer. Foreningen “Åbne Døre” er et forsøg på at samle alle skabende kræfter i vores lokalområde og via hjemmesiden at danne overblik over fælles aktiviteter, inspirere og gribe hinandens gode ideer.

Her er det muligt at dele og sprede arrangementer, efterlyse nogen at følges med, gøre opmærksom på events, udstillinger, foredrag m.m. som kunne være relevante for medlemmerne. Ollerup Efterskole deltager i år, og her er det muligt at få et lidt bedre indblik i vores solcelleanlæg.

Sydfyns største solcelleanlæg

Rundvisning pinsesøndag og mandag 2.pinsedag 2013 – kl. 11.00 og 16.00
Rundvisning starter på parkeringspladsen ved Ollerup Efterskole.

Herfra vil man begive sig op til solcelleanlægget, hvor der vil blive fortalt hvordan anlægget er opbygget.
Der vil også være mulighed for at komme helt ind i hjertet af anlægget og se strømproduktionen fra de 630 solceller.
Michael Jenker fra El-Partner Sydfyn / Ollerup El vil guide jer igennem det 160kW store anlæg.

Ollerup Efterskole satser på bæredygtig energiforsyning!
Solens stråler omdannes nu til elektricitet på Ollerup Efterskole, der har investeret i et kæmpe solcelleanlæg! Vi er stolte og spændte, fortæller forstander Jesper Vognsgaard. Det er jo en vaskeægte solstrålehistorie, at vi i fremtiden kan omsætte solens stråler til strøm. Og der skulle være strøm nok til det hele – så godt og vel endda.

Anlægget dækker alle 114 elevers private forbrug (unge mennesker bruger altså en hel del strøm), alle undervisningsfaciliteter, skolens storkøkken, alle pedellernes maskiner, øvelokalerne og til medarbejderboligerne. Ollerup Efterskole er nu blevet CO2 neutrale – hvad angår strøm! Der er tale om et kæmpeanlæg på hele 160 kW. Anlægget betår af mere end 600 paneler/solceller!

Hvis du har lyst til at se anlægget og vide mere om solenergi, så kig forbi til Åbne Døre i Pinsen.

 

Mere information om åbne døre:

www.aabnedoere5762.dk