Skip to content

Jens Blendstrup på OE

Jens Blendstrup, som er forfatteren bag anmelderroste bøger som “Gud taler ud” og “Luskefiserfortællinger” kommer forbi Ollerup Efterskole den 22. januar, for at tale om hans syn på litteratur og musik. Jens Blendstrup har sammen med sit band, Frodegruppen 40, bl.a. udgivet pladerne “Du ligner noget fra en pejs” og “Piksvingeri og negerlege”. Selvom man kunne tvivle på lødigheden og den litterære finesse, skulle man alene dømme ud fra titlerne, så er her tale om en af de mest originale stemmer i dansk litteratur. Jens Blendstrup har både litterært vid og vanvid, og formår både at favne det dybt tragiske og det hulkende morsomme i én og samme sætning. Og når han så kobler sit litterære åsyn med musikken, så emmer det både af punk, dansktop og spoken-word insisterende passager, der leder tankerne hen på koryfæer som Dan Turell og Per Højholt. Eleverne har også stiftet bekendtskab med Blendstrup via hans novelle “Manden der bl.a. var en sko”, som eleverne har læst i forbindelse med vores tema om “Humor” i dansk (gåseøjnene er alene sat som et typografisk tegn, for at tydeliggøre ordet humor, og altså ikke ment som en ironisk afstandtagen til begrebet humor) (Og den foregående parentes er ment alvorligt. Det er denne ikke. Og man KAN godt starte med og efter punktum, selvom det ikke er velanset).
Jens Blendstrup holder foredrag på Ollerup Efterskole i forbindelse med vores nye projekt “Musik og Lyrik”, som for første gang søsættes i år. Vi glæder os til at komme i gang. Nærmere info om billetpris og klokkeslæt følger.