Skip to content

Musik- og lyrikprojektet

msuklyrik Som elev på Ollerup Efterskole spiller man musik. Meget musik. Musikken er ånden bag skolens værdigrundlag og den er kernen i det meste af det vi laver, både i fritiden og i skolens projekter og fag. Men hvorfor lære at spille musik? Er det nok bare at blive en dygtig håndværker – eller vil man mere med sin musik?

Bevægelsen fra håndværker til kunstner er en af drivkræfterne bag vores nye store projekt, “Musik & Lyrik Projektet”. Målet er klart: vi sigter mod en koncert om fredagen i uge 6, hvor vi inviterer jer forældre til at komme forbi og høre en koncert med spritny, orginal musik med danske tekster. Skolens dansk- og musiklærere har igennem et tæt samarbejde formuleret en vision, som er mundet ud i flere ugers intensivt fokus på dansksproget musik. Således er eleverne i dag, på deres danskhold, begyndt på en rejse ud i lyrikken med bl.a. Sophus Clausen, Yahya Hassan, Jeppe Aakjær, Malk de Koin, Mouritz Hørslev, Xander, Frodegruppen 40, Søren Ulrik Thomsen, Dan Turell, Benny Andersen, Marie Key, Suspekt, Eaggerston og Steen Steensen Blicher som følgesvende. Der skal analyseres og laves nye melodier, der skal plankes og laves funktionsanalyse og der skal imiteres og kopieres i løbet af de næste to uger.

I uge 5 bliver alle dansk- og musiktimer så byttet ud med skolens øvrige fag, så vi kan samle op til en uge 6 med kun dansk og musik – hele dagen, hver dag. Vi har kun gode anelser om hvordan det bliver, for efter hvad vi har set indtil videre med denne årgang, så kan vi ikke lade være med at glæde os. Der er masser af elever som går og skriver sange til skrivebordsskuffen, så nu er det på tide vi får de originale sange ud i lyset.

Vi vil selvfølgelig prøve at optage fredagskoncerten efter alle kunstens regler, og alt efter lyst og ønsker, så må vi se om koncerten ender som CD, på Soundcloud eller på et nyt OE-label på Spotify og Wimp. Yeah!