Skip to content

Prøvetid på OE

Så er det blevet prøvetid på OE. Vores tre skønne 10. klasser knokler med folkeskolens afgangsprøver, som nutildags er noget ganske andet end dengang far var dreng. Det er blandt andet første gang, at der er åbent internet til danskprøven og at selve prøven – hvori der indgår både video og lyd – ligger online. Dermed må eleverne også bruge hele nettet som kilde til at kvalificere deres besvarelse, hvilket kan være nyttigt hvis man nu skulle skrive en øjenvidneberetning fra Nelson Mandels begravelse.

Vores 9. klasser er også igang. De tager ikke folkeskolens afgangsprøver, men har blandt andet en kulturfagsprøve over tre dage, hvor fagene samfundsfag, kristendom og historie skal levendegøres gennem et projekt.

Og til sidst har vi vores prøvefri 10. klasse, den kommende OEX, som for første gang laver et afgangsprojekt. Det kan man læse meget mere om på deres projekthjemmeside for afgangsprojektet.

Kort sagt, det syder og summer af både faglighed, arbejdsomhed og kreativitet på OE – og det er skønt at opleve 🙂