Skip to content

OEX: Fra novelle til film

Vi snød eleverne. Med fuldt overlæg fordi vi ville have dem til at yde deres bedste – to gange i træk. Så vi startede lidt udenfor normalen og blandede matematik og dansk. Vi startede med en matematisk redegørelse. En opgave hvor eleverne ud fra et muligt fremtidsscenarie skulle tage udgangspunkt i en to-værelses lejlighed og derefter komme med deres bud på indretning, forbrug og dagligdags økonomi. Derefter skulle de skrive en novelle som skulle starte i den lejlighed de lige havde designet, klimaks skulle udgøres af en form for økonomisk kriminalitet, den fortalte tid skulle være kort og novellen skulle indeholde direkte tale. Vi fortalte dem at målet var at udgive en novellesamling – men det var ikke det eneste mål. Efter de hver især havde skrevet en novelle skulle de nu i grupper finde en novelle, som de ville filmatisere. Altså en transduktion fra en modalitet til en anden. Ved hjælp af hjemmesiden ollemus.dk/film fik eleverne styrket deres kendskab til filmsproget og de gik nu igang med at filme de omskrevne noveller. Det kom der tre meget fine film ud af, som eleverne efterfølgende viste til deres eget Oscar-arrangement i Koncerten.

En af elevernes film: