Skip to content

Svendborgvej 10 🎵 5762 Vester Skerninge 🎵 mail@ollemus.dk🎵 62 24 24 19 Elevforeningen

En periode med særlig karakter

Kære OE’er.

I dag starter den mundtlige prøveperiode. Men måske handler prøveperioden ikke om at få en karakter, men om at træde i karakter. Træde i karakter som det unge menneske der nu snart har været igennem et efterskoleår og dermed kan bruge alt det du har lært; ikke kun om dig selv, men også om alle dine kammerater og vise hvad det vil sige at skabe et magisk fællesskab.

Den kommende prøveperiode er en særlig tid i jeres efterskole-år. For nogle er prøveperioden et tidsrum som trækker i flere retninger; den har både det individuelle projekt der kan handle om at man gerne vil klare sig godt til prøverne, men det er også en tid hvor man gerne vil nå at lave så meget som muligt med så mange som muligt – for at få den sidste saft presset ud af efterskoleåret. Men pas på at du ikke presser hverken dig selv, dine kammerater eller dine lærere så meget, at der er noget som går i stykker. Det er en fin og smuk periode, fyldt med både vildskab, ømhed, oplevelser, festival, minder om året der er gået og drømme om den svimlende fremtid. Og mens sekunderne blæser bort, så husk også at nyde nuet; det stille øjeblik i orkanens øje, hvor du tager en kop the med din roomie i solen, hvor du spiller bordtennis med hende den søde eller gør dig klogere på novellegenren med nogle fra klassen.

Men inden du får dine første karakterer, så er der noget som vi synes, det er vigtigt du er klar over. Dine karakterer viser ikke hvor særlig og unik du er. Dine karakterer viser ikke, at du er en god medspiller i bandet, eller at du er sød til at passe på din roomie. De viser ikke, at du er med til skabe festen til elevfesterne, eller at du løfter stemningen i lokalet med din latter. Karaktererne viser ikke, at du er omsorgsfuld eller betænksom, eller at du hver dag gør dit bedste. De ting vil du aldrig blive testet i til en prøve. Dine karakterer viser kun hvordan du har klaret dig i de forskellige fag, men de fortæller ikke alt. De siger ingenting om, at du måske har udviklet dig på dit instrument eller forbedret dig på et område, som du synes var vanskeligere før. De kan ikke fortælle, at du lyser hverdagen op for dem omkring dig eller at du har gjort en særlig indsats i kontaktgruppen. De kan ikke fortælle hvor fantastisk speciel du er og hvordan netop din tone har været med til at spille denne årgangs symfoni.

Se på dine karakterer og lær det af dem du kan, men husk: Der er ingen prøver eller karakterer, som kan vise alle de dejlige egenskaber, du har, som gør dig til akkurat den person, DU er.

Vi er glade for at have lavet efterskole sammen med dig og vi glæder os til at nyde den sidste tid i dit selskab.

Kærlig hilsen hele personalet på OE <3

add_action( 'wp_footer', function() { ?>