Skip to content

Elever til klimastrejke

Regnen væltede kold og insisterende ned over den store forsamling, som ville den lige give en venlig, men bestemt reminder om hvad det hele handler om. Det er ikke bare likes og delinger på Facebook, det er handling og holdninger fra en generation som har fået nok. Omkring 80 elever fra OE strejkede fra deres timer og havde valgt, sammen med andre unge, at tage til Klimamarch, ligesom det skete i 27 andre byer i Danmark. Eleverne var velforberedte og ville ikke risikere at budskabet ikke blev forstået. Der var en skov af farvestrålende skilte med stærke budskaber, lige fra det klassiske “Der er ingen Planet B” til “Destroy my pussy, not my planet”. Efter 1½ time på torvet gik demonstrationen gennem Svendborgs gader med megafonen tændt og kampråbene gjaldende. Langt størstedelen blev udgjort af unge og meget symptomatisk, så var der virkelig få mennesker over 30 år, som synes det var en vigtig demonstration at deltage i.

Eleverne på OE har i år selv skabt et klimaudvalg, og med den retning som tingene tager, så er det nok ikke den sidste årgang som vil slå et slag for klimaet. Heldigvis.