skip to Main Content

Svendborgvej 10 🎵 5762 Vester Skerninge 🎵 mail@ollemus.dk🎵 62 24 24 19 Elevforeningen

Nyhedsbrev, maj 2019

Kære forældre,

Snart kan vi vinke farvel til april – og hvilken oplevelsesrig måned!

Vi startede med en forrygende turné, hvor de fælles oplevelser har lagret sig med en glæde ved fællesskabet, som er gledet med videre ind i hverdagen her efterfølgende.

Det er skønt at opleve, hvordan eleverne er gået i gang med at nyde den sidste tid – og mange brikker falder på plads i hovederne i denne tid i forhold til at forstå fællesskabet og egen rolle i det.

Påskedagene er også veloverståede. De bød på Thors rollespil og eleverne engagerede sig utroligt godt og dygtigt i den lærerige leg. Jeg håber, I har hørt om det derhjemme – for det er et imponerende setup og mange elever morede sig kosteligt. Vi arbejder jo til dagligt meget med at øve til præsentation fordi der er nogen, der skal spilles for – men i rollespillet er der fokus på indlevelsen og legen – og det er rigtigt sundt at slå sig løs i.

Vi har netop afsluttet endnu en begivenhedsrig uge. Tirsdag var vi i Sønderborg og holde koncert. Onsdag havde vi besøg af vokalgruppen Postyr. Og torsdag deltog eleverne i DGI Verdensholdets opvisning for 3000 publikummer i Ollerup Arena. Det var en helt særlig oplevelse for eleverne – og vist også for publikum. Hvis I ikke har set videoerne på facebook endnu, vil jeg gerne opfordre jer til at gøre det.

Søndag havde vi nye elevers dag. Weekendeleverne hjalp med at gøre den festlig med en dansende og syngende “æresport” foran døren, med små breve, korsang m.m.  Det er en fornøjelse at høre de ting, de nu kan sige til de nye elever – høre hvor langt de er i deres forståelse af efterskoleåret og dem selv. De er brand gode.

Den kommende tid

Tur Ågård/Kolding 3.-4. maj

Som tidligere nævnt skal vi på fredag d. 3. – 4. maj igen på tur. Vi kører til Ågård Efterskole, hvor vi er på skoleudvekslingsbesøg. Vi overnatter til lørdag, hvor vi skal synge på Friskolernes årsmøde i Kolding om formiddagen. Eleverne har fri lørdag ca. kl. 12. Herfra kan de så tage toget direkte fra Kolding, blive kørt til Fredericia banegård eller blive kørt med hjem på skolen. De får en weekendseddel i morgen, hvor de melder sig til en af mulighederne.

Vi har talt med eleverne om turen og de ved, at de skal medbringe liggeunderlag og sovepose, da vi skal sove i en hal.

Koncert med SNUK 14. maj

SNUK afholder deres forårskoncert i Koncerten. I er meget velkomne til at deltage, hvis I vil høre et rigtigt godt ungdomskor, som tæller mange tidligere OE’ere. Billetterne koster 75 kroner – der er ikke fri entre for forældre til denne koncert.

Bededag – fredag d. 17. maj

Er der kordag! Elevforeningen har arrangeret et herligt korarrangement, hvor nye og gamle elever synger sammen. Kordagen er obligatorisk og eleverne har fri kl. ca. 22:00 og kan tage på weekend, hvis de ønsker det. Der er også mulighed for at overnatte på skolen og tage hjem lørdag morgen.

Dagen slutter med en garanteret god koncert kl. 20:00 – I er hermed inviteret!

Torsdag d. 23. maj

Tager vi på tur til København og vi håber at se mange af jer til koncerten om aftenen. Jeg vil gerne indtrængende bede jer bakke op om at vi får ALLE elever med tilbage til skolen torsdag aften, så de kan være med i skoledagen om fredagen. Vi ved godt, det kan være fristende at tænke, at de lige kan blive i København, når de nu alligevel er der – men vores fælles skoleprojekt smuldrer og det er ikke rimeligt for de andre elever. Hver dag er vigtig! Og det gælder da ikke mindst på denne tid af året. Vi håber på jeres venlige forståelse og tydelige opbakning til dette.

Prøveperiode

Vi er allerede i fuld gang med prøver og prøveforberedelser. Vi har gode erfaringer med at kombinere det med en masse efterskoleliv. Det er godt at fokusere på prøverne noget af døgnet – men også at holde lidt fri fra det hele sammen med de andre, så det ikke fylder i døgndrift. Husk at eleverne ikke har læseferie – men forbereder sig som en del af vores program. I kan altså ikke hente eleverne hjem mellem prøverne og ej heller efter prøverne, hvis der skulle være et par dage inden selve afslutningen. Det er vigtigt, at de er på skolen og deltager i samvær og aktiviteter! Vi skal blandt andet nå at forberede og øve til festival!

Grundlovsdag 5. juni

Holder vi kæmpe demokratifestival sammen med de øvrige frie skoler i Ollerup. Vi får besøg af en række prominente politikere: Uffe Elbæk, Magrethe Vestager og Mette Frederiksen. Dertil kommer underholdning ved Kalles Trommeshow og Christian Fuhlendorf – samt indslag fra skolerne. Der er også aktiviteter på pladsen dagen igennem. Der plejer at komme mellem 3000-5000 mennesker – og det er således Danmarks største grundlovsmøde! Hvis I har tid og lyst til at deltage er i meget velkomne. Det er gratis og I må hjertens gerne medbringe små søskende og naboen også.

 

De bedste hilsner fra os alle her i Ollerup

Mette

add_action( 'wp_footer', function() { ?>