skip to Main Content

Bagt æblekage fra Sydfyn

 

Udskriv Bagt æblekage fra sydfyn
Ret Dessert, Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

Råmasse

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 150 g mel
  • 30 g maizena
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 stk. vaniljestænger

Drys

  • 50 g smør
  • 80 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kanel

Fyld

  • 2 stk. æbler

Sådan gør du

Råmasse

  • Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét af gangen under omrøring. Mel maizena, bagepulver og vanilje tilsættes, og røres igennem.

Drys og fyld

  • Alle drys-ingredienser blandes til smulder.
  • Halvdelen kommes i bunden af en smurt springform med en diameter på 18 cm.
  • Råmassen hældes i formen.
  • Æblerne skæres i både og lægges ovenpå.
  • Resten af drysset fordeles over æblerne. Pynt evt. med hasselnøddeflager.
  • Bages 30-40 minutter ved 170-180 grader.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>