Bagt æblekage fra Sydfyn
Ingredienser
Råmasse
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 stk. æg
- 150 g mel
- 30 g maizena
- 3 tsk. bagepulver
- 2 stk. vaniljestænger
Drys
- 50 g smør
- 80 g hvedemel
- 50 g sukker
- ½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. kanel
Fyld
- 2 stk. æbler
Sådan gør du
Råmasse
- Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét af gangen under omrøring. Mel maizena, bagepulver og vanilje tilsættes, og røres igennem.
Drys og fyld
- Alle drys-ingredienser blandes til smulder.
- Halvdelen kommes i bunden af en smurt springform med en diameter på 18 cm.
- Råmassen hældes i formen.
- Æblerne skæres i både og lægges ovenpå.
- Resten af drysset fordeles over æblerne. Pynt evt. med hasselnøddeflager.
- Bages 30-40 minutter ved 170-180 grader.