skip to Main Content

Beluga bolognese

 

Udskriv Beluga bolognese
Ret Vegetarretter
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. fintrevne gulerødder
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. frisk timian
  • 25 g smør
  • 2 spsk. tomatpuré
  • dl rødvin
  • ½ dl fløde eller sødmælk
  • 1 ds hakket tomat
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning + 2 dl vand
  • 130 g belugalinser (ca. 1½ dl)
  • 500 g spaghetti
  • revet parmesan, friskhakket persille

Sådan gør du

  • Snit løget fint og svits det i olivenolie ved lav varme 5-10 minutter.
  • Knus Hvidløgene og tilsæt med gulerod, chiliflager, timian og smør og svits videre et par minutter.
  • Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt.
  • Tilsæt rødvin og lad det koge op så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller mælk (valgfrit), tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand.
  • Lad tomatsovsen simre 10-30 minutter under låg, gerne længere tid.
  • Skyl linserne og tilsæt. Lad det simre 20-25 minutter. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs.
  • Smag til med salt og peber. Man kan evt. også smage til med sukker, en god eddike og chili.
  • Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
  • Afdryp spaghettien i en sigte og vend den i bolognesen.
  • Serveres med revet parmesan og frisk hakket persille.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>