Beluga bolognese
Servings 6 personer
Ingredients
- 1 stort løg
- 3 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. fintrevne gulerødder
- ½ tsk. chiliflager
- 1 spsk. frisk timian
- 25 g smør
- 2 spsk. tomatpuré
- 1½ dl rødvin
- ½ dl fløde eller sødmælk
- 1 ds hakket tomat
- 2 stk. laurbærblade
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning + 2 dl vand
- 130 g belugalinser (ca. 1½ dl)
- 500 g spaghetti
- revet parmesan, friskhakket persille
Instructions
- Snit løget fint og svits det i olivenolie ved lav varme 5-10 minutter.
- Knus Hvidløgene og tilsæt med gulerod, chiliflager, timian og smør og svits videre et par minutter.
- Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt.
- Tilsæt rødvin og lad det koge op så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller mælk (valgfrit), tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand.
- Lad tomatsovsen simre 10-30 minutter under låg, gerne længere tid.
- Skyl linserne og tilsæt. Lad det simre 20-25 minutter. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs.
- Smag til med salt og peber. Man kan evt. også smage til med sukker, en god eddike og chili.
- Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
- Afdryp spaghettien i en sigte og vend den i bolognesen.
- Serveres med revet parmesan og frisk hakket persille.