Bønnebøffer
Ingredienser
- 150 g champignon
- 30 g rødløg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. spidskommen
- frisk hakket rosmarin og timian
- 150 g kidneybønner, kogte
- 15 g fuldkornsmel eller HUSK loppefrø
- salt, peber
Sådan gør du
- Fjern stok og jord fra champignonerne, skyl dem grundigt og hak dem fint.
- Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie et par minutter.
- Tilsæt koriander og spidskommen og efter et minut de hakkede champignon samt rosmarin og timian.Lad det småsimre 5-6 minutter for relativ høj varme, til væden fra champignonerne er fordampet.
- Mos eller blend kidneybønnerne og bland dem i grøntsagsblandingen til en fast fars. Tilsæt mel eller HUSK loppefrøskaller, hvis farsen er for løs. Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
- Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
- Formes til bøffer og steges i olivenolie.
- Er gode som bøffer i burgere. Alternativt kan de spises med en dejlig fyldig salat til.