Skip to content

Bønnebøffer

 

Udskriv Bønnebøffer
Ret Vegetarretter
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 150 g champignon
  • 30 g rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • frisk hakket rosmarin og timian
  • 150 g kidneybønner, kogte
  • 15 g fuldkornsmel eller HUSK loppefrø
  • salt, peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og jord fra champignonerne, skyl dem grundigt og hak dem fint.
  • Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie et par minutter.
  • Tilsæt koriander og spidskommen og efter et minut de hakkede champignon samt rosmarin og timian.
    Lad det småsimre 5-6 minutter for relativ høj varme, til væden fra champignonerne er fordampet.
  • Mos eller blend kidneybønnerne og bland dem i grøntsagsblandingen til en fast fars. Tilsæt mel eller HUSK loppefrøskaller, hvis farsen er for løs. Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
  • Farsen bliver nemmere at arbejde med hvis den trækker et par timer, gerne natten over.
  • Formes til bøffer og steges i olivenolie.
  • Er gode som bøffer i burgere. Alternativt kan de spises med en dejlig fyldig salat til.