Skip to content

Brunsviger

 

Print Brunsviger
Ret Kager
Køkken Fynsk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Servings 1 stor bradepande

Ingredients

Dej

  • 3 dl vand
  • 35 g gær
  • 1 stk. æg
  • 625 g mel
  • 65 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g smør

Remonce

  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 175 g smør
  • 80 g marcipan
  • 60 g sirup
  • 10 g kanel

Instructions

Dej

  • Kom vand, gær, æg mel, sukker og salt i en skål og rør det sammen til en smidig dej.
  • Skær smørret i tern og ælt det ind i dejen.
  • Lad dejen hvile 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant der svarer til din bradepandes størrelse.
  • Flyt dejen over i bradepanden der er beklædt med bagepapir.

Remoncen

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør dem sammen til en ensartet masse.
  • Fordel remoncen ud over dejen. Prik remoncen ned i dejen med fingrene.
  • Lad brunsvigeren hæve 30-40 minutter.
  • Bag brunsvigeren 15-20 minutter ved 180 grader.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.