Skip to content

Catalansk kylling med rejer

 

Udskriv Catalansk kylling med rejer
Ret Hovedret
Køkken spansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Gryderetten

  • 1 hel kylling
  • salt, peber
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stort hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl hvidvin
  • 1 lille kvist rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 8-12 store rå gambas (store rejer)- alternativt almindelige rejer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 drys cayennepeber

Picada

  • 25 stk. mandler, smuttede og ristede
  • ½ dl hvidvin
  • 10 g smør
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 skive tørt brød, revet i små stykker
  • 1 bdt. persille

Sådan gør du

Gryderetten

  • Skær kyllingen i fire stykker og gnid dem med salt og peber.
  • Brun kyllingestykkerne godt i en gryde i olie.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og sortér dem bløde.
  • Hæld tomater, hvidvin, rosmarin og laurbærblade ved og kog det først kraftigt et par minutter uden låg, så syren fra vin og tomater koger af.
  • Læg låg på, og lad kyllingen simre mør i cirka 45 minutter.

Picada

  • Miks alle ingredienserne med en stavblender.
  • Kom picadaen ned til kyllingen, og lad det simre, til sovsen er jævn, det tager cirka 5 minutter.
  • Tag laurbærblade og rosmarin op, og smag til med salt og peber.
  • Pil rejerne og fjern tarmen. Varm olien på en pande, og steg rejerne i 2 minutter på hver side ved god varme sammen med lidt cayennepeber og et nip salt.
  • Server kyllingen med rejerne og ris.