Catalansk kylling med rejer
Antal 4 personer
Ingredienser
Gryderetten
- 1 hel kylling
- salt, peber
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 stort hakket løg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl hvidvin
- 1 lille kvist rosmarin
- 1 stk. laurbærblad
- 8-12 store rå gambas (store rejer)- alternativt almindelige rejer
- 2 spsk. olivenolie
- 1 drys cayennepeber
Picada
- 25 stk. mandler, smuttede og ristede
- ½ dl hvidvin
- 10 g smør
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 skive tørt brød, revet i små stykker
- 1 bdt. persille
Sådan gør du
Gryderetten
- Skær kyllingen i fire stykker og gnid dem med salt og peber.
- Brun kyllingestykkerne godt i en gryde i olie.
- Tilsæt løg og hvidløg, og sortér dem bløde.
- Hæld tomater, hvidvin, rosmarin og laurbærblade ved og kog det først kraftigt et par minutter uden låg, så syren fra vin og tomater koger af.
- Læg låg på, og lad kyllingen simre mør i cirka 45 minutter.
Picada
- Miks alle ingredienserne med en stavblender.
- Kom picadaen ned til kyllingen, og lad det simre, til sovsen er jævn, det tager cirka 5 minutter.
- Tag laurbærblade og rosmarin op, og smag til med salt og peber.
- Pil rejerne og fjern tarmen. Varm olien på en pande, og steg rejerne i 2 minutter på hver side ved god varme sammen med lidt cayennepeber og et nip salt.
- Server kyllingen med rejerne og ris.