skip to Main Content

Dessert tærte

 

Udskriv Dessert tærte
Ret Dessert
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 tærte 24 cm

Ingredienser

Dej

  • 175 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2-3 spsk. koldt vand

Fyld

  • 75 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • tsk. vaniljesukker
  • 250 g marcipan
  • 3 stk. æg
  • 150 g hakkede valnødder
  • 100 g god mørk chokolade
  • lidt smør til at smøre tærteformen med

Sådan gør du

Dej

  • Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet, til det er helt grynet. Kom sukker i, og saml dejen med koldt vand (gerne i en foodprocessor).
  • Stil dejen koldt en time.

Fyld

  • Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan lyst og let. Pisk et æg i ad gangen.
  • Hak nødder og chokolade, og vend det i.
  • Smør en tærteform, og læg evt. et stykke bagepapir, der er klippet til i bunden af formen, så er tærten nem at få ud.
  • Rul dejen ud, eller tryk den ned i formen. Kom fyldet i, og skær dejen af kanten, så den er pæn.
  • Bag tærten på næstnederste rille i en 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Fyldet skal føles fast, når du trykker på det med en finger. Afkøl kagen.
  • Spis kagen med et drys flormelis med en kop kaffe, eller med blød is til dessert.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>