Dessert tærte
Antal 1 tærte 24 cm
Ingredienser
Dej
- 175 g hvedemel
- 100 g koldt smør
- 2 spsk. sukker
- 2-3 spsk. koldt vand
Fyld
- 75 g blødt smør
- 150 g sukker
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 250 g marcipan
- 3 stk. æg
- 150 g hakkede valnødder
- 100 g god mørk chokolade
- lidt smør til at smøre tærteformen med
Sådan gør du
Dej
- Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet, til det er helt grynet. Kom sukker i, og saml dejen med koldt vand (gerne i en foodprocessor).
- Stil dejen koldt en time.
Fyld
- Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan lyst og let. Pisk et æg i ad gangen.
- Hak nødder og chokolade, og vend det i.
- Smør en tærteform, og læg evt. et stykke bagepapir, der er klippet til i bunden af formen, så er tærten nem at få ud.
- Rul dejen ud, eller tryk den ned i formen. Kom fyldet i, og skær dejen af kanten, så den er pæn.
- Bag tærten på næstnederste rille i en 190 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Fyldet skal føles fast, når du trykker på det med en finger. Afkøl kagen.
- Spis kagen med et drys flormelis med en kop kaffe, eller med blød is til dessert.