Ellas “bag mig straks” kringle
Ingredienser
Dej
- 2 stk. æg
- 25 g gær
- 1 spsk. vaniljesukker
- 250 g hvedemel
- 150 g smør, stuetempereret
- 2 spsk. vand
Fyld
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- 7-8 stk. knuste makroner
Pynt
- sammenpisket æg
- nøddeflager og perlesukker
Sådan gør du
Dej
- Bland alle ingredienser til dejen sammen og rør det til en smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Fyld
- Alle dele til fyldet røres til en fast remonce.
- Dejen rulles ud til en rektangel på et meldrysset bord. Remoncen fordeles på den midterste ⅓. Læg siderne ind over fyldet. De skal overlappe hinanden så kringlen lukkes sammen.
- Placer kringlen på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og pynt med nøddeflager og perlesukker.
- Lad kringlen efterhæve 20 minutter.
- Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180-190 grader 15-18 minutter.