Skip to content

Farsbrød med linser og cashewnødder

 

Udskriv Farsbrød med linser og cashewnødder
Ret Hovedret, Vegetarretter
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 200 g røde linser
  • 250 g cashewnødder
  • 250 g champignoner
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpuré (140g)
  • 1 stk. bouillonterning
  • 5 dl vand
  • 150 g rasp
  • 1 bdt. finthakket persille
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. chilipulver
  • 4 spsk. sød chilisauce

Sådan gør du

  • Skyl linserne og kog dem i vand og bouillon . De skal koge cirka 15 minutter, til vandet er kogt væk, og linserne er blevet til grød. I slutningen bør man røre rundt i gryden, så linserne ikke sætter sig fast i bunden.
  • Hak cashewnødderne groft, og kom dem i en skål.
  • Hak champignoner, peberfrugter og løg fint og steg dem på en stor stegepande. Tilsæt også presset hvidløg. Lad det stege et par minutter.
  • Hæld det i skålen til cashewnødderne. Tilsæt også de kogte linser, tomatpuré, rasp, persille, salt og chilipulver. Rør det godt sammen og smag det til.
  • Beklæd en brødform med bagepapir og pres farsen ned i formen. Glat overfladen og fordel chilisaucen over.
  • Bag farsbrødet ved 200 grader- de første 30 minutter tildækket med sølvpapir og de næste 30 minutter uden sølvpapir. Når farsbrødet er færdigbagt, skal det køle af i formen mindst 15 minutter. Derved bliver farsbrødet fastere.
  • Farsbrødet smager godt både koldt på et stykke rugbrød eller varmt som hovedret med eksempelvis bagte rodfrugter og en lækker salat.