Skip to content

Feijoada

Gå til opskrift
Udskriv Feijoada
Denne brasilianske ret har haft stor succes på gammel elevdag.
Ret Hovedret
Køkken Brasillansk
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

Feijoada

  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g svinekød i tern
  • stk. rødløg i tern
  • 3 stk. presset hvidløg
  • 200 g røget chorizo i små tern
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. røget paprika
  • 800 g sorte bønner fra dåse eller tørrede kogte
  • 1 stk. rød peberfrugt i store tern
  • 500 g søde kartofler (eller knoldselleri) i 1 cm tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ tsk. salt
  • spsk. frisk koriander

Appelsin og tomat salsa

  • ½ stk. finthakket rødløg
  • 100 g cherrytomater
  • 1 stk. appelsin i tern
  • 1 stk. presset lime
  • 2 spsk. koriander
  • salt og peber

Sådan gør du

Feijoada

  • Brun kødet i olien i en stor gryde.
  • Skru ned, tilsæt løgene og læg låg på. Lad det stege 5 minutter til løgene er bløde.
  • Tilsæt hvidløg, chorizo, laurbærblade og paprika og steg endnu et par minutter uden låg.
  • Tilsæt bønnerne (uden vand) sammen med peberfrugt, søde kartofler og flåede tomater og evt. lidt salt.
  • Lad retten simre ved lav varme i 30 minutter til kødet er mørt. Rør i retten af og til og tilsæt lidt vand ved behov, så retten ikke koger tør.

Appelsin og tomat salsa

  • Bland alle ingredienser til salsaen. Pynt med lidt korianderblade.
  • Servér feijoadaen med salsa og brune eller hvide ris.