Feijoada
Gå til opskrift
Denne brasilianske ret har haft stor succes på gammel elevdag.
Ingredienser
Feijoada
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g svinekød i tern
- 1½ stk. rødløg i tern
- 3 stk. presset hvidløg
- 200 g røget chorizo i små tern
- 3 stk. laurbærblade
- 1 spsk. røget paprika
- 800 g sorte bønner fra dåse eller tørrede kogte
- 1 stk. rød peberfrugt i store tern
- 500 g søde kartofler (eller knoldselleri) i 1 cm tern
- 1 ds hakkede tomater
- ½ tsk. salt
- 1½ spsk. frisk koriander
Appelsin og tomat salsa
- ½ stk. finthakket rødløg
- 100 g cherrytomater
- 1 stk. appelsin i tern
- 1 stk. presset lime
- 2 spsk. koriander
- salt og peber
Sådan gør du
Feijoada
- Brun kødet i olien i en stor gryde.
- Skru ned, tilsæt løgene og læg låg på. Lad det stege 5 minutter til løgene er bløde.
- Tilsæt hvidløg, chorizo, laurbærblade og paprika og steg endnu et par minutter uden låg.
- Tilsæt bønnerne (uden vand) sammen med peberfrugt, søde kartofler og flåede tomater og evt. lidt salt.
- Lad retten simre ved lav varme i 30 minutter til kødet er mørt. Rør i retten af og til og tilsæt lidt vand ved behov, så retten ikke koger tør.
Appelsin og tomat salsa
- Bland alle ingredienser til salsaen. Pynt med lidt korianderblade.
- Servér feijoadaen med salsa og brune eller hvide ris.