Skip to content

Fisk i krydret sovs

 

Print Fisk i krydret sovs
Ret Hovedret med fisk
Køkken Brasillansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Servings 4 personer

Ingredients

  • 600 g rødfisk eller torsk
  • 2 spsk. limesaft
  • salt

Kokossovs

  • 3 stænger bladselleri
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. tomatpuré
  • ¼-½ tsk. peber
  • 1-2 tsk. gurkemeje
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 3 stk. tomater
  • ½ stk. grøn peberfrugt
  • ½ stk. gul peberfrugt
  • ½ stk. rød peberfrugt
  • frisk koriander eller persille

Instructions

  • Skær fisken i 4 x 4 cm stykker. Dryp med limesaft, og drys med lidt salt. Stil fisken tildækket i køleskabet mens fisken tilberedes.

Kokossovs

  • Skær bladsellerien i små tern. Hak løget.
  • Svits bladselleri, løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og krydderier, og svits det kort. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond.
  • Skær 1 af tomaterne i tern, og kom den i. Kog op og lad det simre under låg ca. 10 minutter.
  • Skær peberfrugterne i skiver. Skær de 2 sidste tomater i skiver,
  • Kom fisk, peberfrugt- og tomatskiver i sovsen. Kog op. Lad retten simre 4-5 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Pynt med koriander og persille.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.