Skip to content

Fisk i krydret sovs

 

Udskriv Fisk i krydret sovs
Ret Hovedret med fisk
Køkken Brasillansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g rødfisk eller torsk
  • 2 spsk. limesaft
  • salt

Kokossovs

  • 3 stænger bladselleri
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. tomatpuré
  • ¼-½ tsk. peber
  • 1-2 tsk. gurkemeje
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 3 stk. tomater
  • ½ stk. grøn peberfrugt
  • ½ stk. gul peberfrugt
  • ½ stk. rød peberfrugt
  • frisk koriander eller persille

Sådan gør du

  • Skær fisken i 4 x 4 cm stykker. Dryp med limesaft, og drys med lidt salt. Stil fisken tildækket i køleskabet mens fisken tilberedes.

Kokossovs

  • Skær bladsellerien i små tern. Hak løget.
  • Svits bladselleri, løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og krydderier, og svits det kort. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond.
  • Skær 1 af tomaterne i tern, og kom den i. Kog op og lad det simre under låg ca. 10 minutter.
  • Skær peberfrugterne i skiver. Skær de 2 sidste tomater i skiver,
  • Kom fisk, peberfrugt- og tomatskiver i sovsen. Kog op. Lad retten simre 4-5 minutter under låg. Smag til med salt og peber. Pynt med koriander og persille.