Skip to content

Svendborgvej 10 🎵 5762 Vester Skerninge 🎵 mail@ollemus.dk🎵 62 24 24 19 Elevforeningen

Fiskeragout med appelsin og gremolata

 

Udskriv Fiskeragout med appelsin og gremolata
Ret Hovedret med fisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 200 g løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. safrantråde
  • 4 stk. laurbærblade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk. sukker
  • salt, peber
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 700 g mørksejfilet, lyssej eller torsk

Gremolata

  • 2 håndfulde hakket persille
  • 2 tsk. fintrevet appelsinsaft
  • 2 fed fintrevet hvidløg

Sådan gør du

Fiskeragout

  • Hak løg og hvidløg. Steg det i olie med safran og laurbær nogle minutter.
  • Tilsæt tomater, appelsinsaft, sukker, salt og peber. Lad retten simre under låg i cirka ½ time.
  • Skær peberfrugt i fine strimler og fisken i stykker på 5 x 5 cm.
  • Tilsæt peberfrugt og lad det simre cirka 5 minutter. Smag til.
  • Tilsæt fisken og lad den simre meget forsigtigt cirka 5 minutter.

Gremolata

  • Bland persille, appelsinskal og hvidløg.
  • Servér ragouten med gremolata, ris og brød
add_action( 'wp_footer', function() { ?>