Skip to content

Fiskeragout med appelsin og gremolata

 

Print Fiskeragout med appelsin og gremolata
Ret Hovedret med fisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Servings 4 personer

Ingredients

  • 200 g løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. safrantråde
  • 4 stk. laurbærblade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk. sukker
  • salt, peber
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 700 g mørksejfilet, lyssej eller torsk

Gremolata

  • 2 håndfulde hakket persille
  • 2 tsk. fintrevet appelsinsaft
  • 2 fed fintrevet hvidløg

Instructions

Fiskeragout

  • Hak løg og hvidløg. Steg det i olie med safran og laurbær nogle minutter.
  • Tilsæt tomater, appelsinsaft, sukker, salt og peber. Lad retten simre under låg i cirka ½ time.
  • Skær peberfrugt i fine strimler og fisken i stykker på 5 x 5 cm.
  • Tilsæt peberfrugt og lad det simre cirka 5 minutter. Smag til.
  • Tilsæt fisken og lad den simre meget forsigtigt cirka 5 minutter.

Gremolata

  • Bland persille, appelsinskal og hvidløg.
  • Servér ragouten med gremolata, ris og brød

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.