Skip to content

Foccaciabrød

 

Print Foccaciabrød
Lækkert luftigt madbrød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Servings 1 stor bradepande

Ingredients

  • 30 g gær
  • dl vand
  • 2 dl olivenolie
  • spsk salt
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 kg hvedemel
  • 200 g cherrytomater (kan udelades)
  • flagesalt

Instructions

  • Opløs gæret i vandet og rør rosmarin, salt og mel i.
  • Tilsæt olien og rør godt sammen.
  • Dejen formes til en stor bolle. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld 2-3 spsk. olie i.
  • Vend bollen i olien og læg den til hævning til den er meget luftig, gerne natten over i køleskab.
  • Tryk nu dejen let ud til bradepandens kanter. Efterhæv.
  • Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er dyppet i lidt olie.
  • Tryk tomater, der er halverede, ned i hullerne.
  • Dryp olie over dejen og drys med flagesalt.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200-220 grader ca. 15 minutter

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.