Skip to content

Foccaciabrød

 

Udskriv Foccaciabrød
Lækkert luftigt madbrød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 1 stor bradepande

Ingredienser

  • 30 g gær
  • dl vand
  • 2 dl olivenolie
  • spsk salt
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 kg hvedemel
  • 200 g cherrytomater (kan udelades)
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Opløs gæret i vandet og rør rosmarin, salt og mel i.
  • Tilsæt olien og rør godt sammen.
  • Dejen formes til en stor bolle. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld 2-3 spsk. olie i.
  • Vend bollen i olien og læg den til hævning til den er meget luftig, gerne natten over i køleskab.
  • Tryk nu dejen let ud til bradepandens kanter. Efterhæv.
  • Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er dyppet i lidt olie.
  • Tryk tomater, der er halverede, ned i hullerne.
  • Dryp olie over dejen og drys med flagesalt.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200-220 grader ca. 15 minutter