Foccaciabrød
Lækkert luftigt madbrød
Antal 1 stor bradepande
Ingredienser
- 30 g gær
- 5½ dl vand
- 2 dl olivenolie
- 1½ spsk salt
- 1 spsk rosmarin
- 1 kg hvedemel
- 200 g cherrytomater (kan udelades)
- flagesalt
Sådan gør du
- Opløs gæret i vandet og rør rosmarin, salt og mel i.
- Tilsæt olien og rør godt sammen.
- Dejen formes til en stor bolle. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld 2-3 spsk. olie i.
- Vend bollen i olien og læg den til hævning til den er meget luftig, gerne natten over i køleskab.
- Tryk nu dejen let ud til bradepandens kanter. Efterhæv.
- Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er dyppet i lidt olie.
- Tryk tomater, der er halverede, ned i hullerne.
- Dryp olie over dejen og drys med flagesalt.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200-220 grader ca. 15 minutter