Grethes fastelavnsboller
Antal 15 stk.
Ingredienser
Dej
- 2,5 dl mælk
- 250 g smør
- 70 g gær
- 500 g hvedemel
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
Fyld
- 3-4 dl vaniljecreme
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde, til det er omkring 40-45 grader.
- Tag gryden af varmen og rør smør i mælken.
- Kom blandingen i en skål og rør gæret i.
- Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
- Ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve ½ time i en skål med et rent viskestykke over.
- Når dejen er hævet, rulles den ud i en stor firkant, og skæres ud i firkanter a ca. 10 x 10 cm.
- På hver firkant lægges 1-2 spsk. kagecreme.
- Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
- Lad bollerne efterhæve 20-30 minutter.
- Bollerne pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 175 grader.
- Lad bollerne køle lidt af og pynt dem med en tyk glasur.