Skip to content

Grethes fastelavnsboller

Print Grethes fastelavnsboller
Ret Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Servings 15 stk.

Ingredients

Dej

  • 2,5 dl mælk
  • 250 g smør
  • 70 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 3-4 dl vaniljecreme

Instructions

  • Lun mælken i en gryde, til det er omkring 40-45 grader.
  • Tag gryden af varmen og rør smør i mælken.
  • Kom blandingen i en skål og rør gæret i.
  • Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
  • Ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve ½ time i en skål med et rent viskestykke over.
  • Når dejen er hævet, rulles den ud i en stor firkant, og skæres ud i firkanter a ca. 10 x 10 cm.
  • På hver firkant lægges 1-2 spsk. kagecreme.
  • Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Lad bollerne efterhæve 20-30 minutter.
  • Bollerne pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 175 grader.
  • Lad bollerne køle lidt af og pynt dem med en tyk glasur.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.