skip to Main Content

Grethes fastelavnsboller

Udskriv Grethes fastelavnsboller
Ret Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 15 stk.

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl mælk
  • 250 g smør
  • 70 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 3-4 dl vaniljecreme

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, til det er omkring 40-45 grader.
  • Tag gryden af varmen og rør smør i mælken.
  • Kom blandingen i en skål og rør gæret i.
  • Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
  • Ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve ½ time i en skål med et rent viskestykke over.
  • Når dejen er hævet, rulles den ud i en stor firkant, og skæres ud i firkanter a ca. 10 x 10 cm.
  • På hver firkant lægges 1-2 spsk. kagecreme.
  • Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Lad bollerne efterhæve 20-30 minutter.
  • Bollerne pensles med mælk og bages 15-20 minutter ved 175 grader.
  • Lad bollerne køle lidt af og pynt dem med en tyk glasur.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>