Skip to content

Hokkaidosuppe med røget laks

 

Udskriv Hokkaidosuppe med røget laks
Ret Hovedret med fisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

Suppe

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 2 stk. rødløg
  • 1 stk. rød chili
  • 5 cm frisk ingefær
  • rapsolie
  • hvid balsamicoeddike
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 8 dl vand
  • 1 ds kokosmælk
  • ¾ dl piskefløde

Topping

  • 100 g grønkål
  • 300 g røget laks
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g semidried tomater
  • salt, peber

Sådan gør du

Suppe

  • Græskaret skæres i grove tern. Rødløg, chili og ingefær hakkes groft. Sorter det derefter i olien.
  • Tilsæt lidt balsamico og lad det koge væk. Tilsæt bouillonterning og vand så det lige dækker og kog til græskaret er mørt.
  • Tilsæt kokosmælk og fløde. Lad det koge godt igennem.
  • Blendes med en stavblender.
  • Smag til med salt og peber. Hold igen med saltet, da suppens topping er ret kraftig i smagen.

Topping

  • Grønkålen ribbes, blancheres og hakkes fint.
  • Laksen skæres i strimler og ristes let på en pande med hvidløg og hakkede semidried tomater. Vend grønkålen i.
  • Server suppen med lakse- grønkåls topping.