Hokkaidosuppe med røget laks
Ingredienser
Suppe
- 1 stk. hokkaido græskar
- 2 stk. rødløg
- 1 stk. rød chili
- 5 cm frisk ingefær
- rapsolie
- hvid balsamicoeddike
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 8 dl vand
- 1 ds kokosmælk
- ¾ dl piskefløde
Topping
- 100 g grønkål
- 300 g røget laks
- 2 fed hvidløg
- 50 g semidried tomater
- salt, peber
Sådan gør du
Suppe
- Græskaret skæres i grove tern. Rødløg, chili og ingefær hakkes groft. Sorter det derefter i olien.
- Tilsæt lidt balsamico og lad det koge væk. Tilsæt bouillonterning og vand så det lige dækker og kog til græskaret er mørt.
- Tilsæt kokosmælk og fløde. Lad det koge godt igennem.
- Blendes med en stavblender.
- Smag til med salt og peber. Hold igen med saltet, da suppens topping er ret kraftig i smagen.
Topping
- Grønkålen ribbes, blancheres og hakkes fint.
- Laksen skæres i strimler og ristes let på en pande med hvidløg og hakkede semidried tomater. Vend grønkålen i.
- Server suppen med lakse- grønkåls topping.