Hybenchutney
Lækkert tilbehør til varme retter, tapas eller kraftige oste.
Ingredienser
- 250 g rensede hyben (friske eller frosne)
- 3-4 stk. æbler
- 75 g rosiner
- 10 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- ½ stk. frisk chili
- 2 stk. økologiske citroner
- 75 g farin
- ½ tsk. salt.
Sådan gør du
- Hak hyben, æbler og rosiner groft, brug evt. en foodprocessor.
- Rens ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint.
- Vask citronerne, riv skallen, og pres saften ud.
- Hæld frugten i en gryde med de øvrige ingredienser, og giv det et opkog under omrøring.
- Skru ned og lad chutneyen simre, til den har passende konsistens (ca. 20 minutter)
- Fyld chutneyen på 2 skoldede glas, og luk dem til med det samme.