Skip to content

Hybenchutney

 

Udskriv Hybenchutney
Lækkert tilbehør til varme retter, tapas eller kraftige oste.
Ret Tilbehør
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 250 g rensede hyben (friske eller frosne)
  • 3-4 stk. æbler
  • 75 g rosiner
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk. frisk chili
  • 2 stk. økologiske citroner
  • 75 g farin
  • ½ tsk. salt.

Sådan gør du

  • Hak hyben, æbler og rosiner groft, brug evt. en foodprocessor.
  • Rens ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint.
  • Vask citronerne, riv skallen, og pres saften ud.
  • Hæld frugten i en gryde med de øvrige ingredienser, og giv det et opkog under omrøring.
  • Skru ned og lad chutneyen simre, til den har passende konsistens (ca. 20 minutter)
  • Fyld chutneyen på 2 skoldede glas, og luk dem til med det samme.