Skip to content

Indisk vegetar karry

 

Udskriv Indisk vegetar karry
Ret Vegetarretter
Køkken Indisk
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 5 cm ingefær
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. rød peber
  • 250 g blomkål i små buketter
  • spsk. garam masala
  • tsk. spidskommen
  • ½ tsk. koriander
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 3 spsk. tomatpure
  • 2 ds kikærter
  • 100 g røde linser, kan udelades
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mandler
  • salt, peber
  • 75 g babyspinat

Sådan gør du

  • Hak ingefær, løg og hvidløg fint.
  • Skær peberfrugten i tern.
  • Steg alle grøntsager, på nær spinaten, og krydderierne i olien ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere 2 minutter.
  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl linserne grundigt.
  • Hæld kikærter, linser, hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden. Smag til med salt og peber og lad det simre ca. 20 minutter, til sovsen er tyknet en smule. Tilsæt evt. mere vand.
  • Hak mandlerne fint, og skyl babyspinaten grundigt. Kom begge dele i gryden, og lad de simre yderligere 5 minutter.
  • Serveres med naanbrød og yoghurt naturel