Indisk vegetar karry
Antal 6 personer
Ingredienser
- 5 cm ingefær
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stk. rød peber
- 250 g blomkål i små buketter
- 1½ spsk. garam masala
- 1½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. koriander
- 2 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. cayennepeber
- 3 spsk. tomatpure
- 2 ds kikærter
- 100 g røde linser, kan udelades
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kokosmælk
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 50 g mandler
- salt, peber
- 75 g babyspinat
Sådan gør du
- Hak ingefær, løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugten i tern.
- Steg alle grøntsager, på nær spinaten, og krydderierne i olien ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere 2 minutter.
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl linserne grundigt.
- Hæld kikærter, linser, hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden. Smag til med salt og peber og lad det simre ca. 20 minutter, til sovsen er tyknet en smule. Tilsæt evt. mere vand.
- Hak mandlerne fint, og skyl babyspinaten grundigt. Kom begge dele i gryden, og lad de simre yderligere 5 minutter.
- Serveres med naanbrød og yoghurt naturel