Skip to content

Julebrud

 

Udskriv Julebrud
Tørrede frugter, nødder og varme krydderier smager af jul.
Ret brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 30 g gær
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 50 g grofthakkede nødder
  • 50 g hakkede tørrede figner (eller andre tørrede frugter)
  • 800-900 g hvedemel

Sådan gør du

  • Bland vand, mælk, gær, sukker, salt, kanel og kardemomme. Ælt melet i, hold evt. noget af det tilbage. Tilsæt nødder og tørrede frugter, og ælt dejen godt igennem.
  • Form dejen til en stor bolle som dækkes stilles til hævning med et rent viskestykke over 15-20 minutter.
  • Pres dejen flad (2-3 cm i tykkelse) på et meldrysset bord, og skær dejen ud i 5 x 8 cm firkanter. Pensl med æg/mælk og drysses med perlesukker.
  • Læg brudene på bagepapir på en bageplade og pensl med æg/mælk og drys med perlesukker.
  • Efterhæv 15 minutter og bag ved 200 grader 15-20 minutter. Hold øje med at sukkeret ikke bliver brændt!