Julebrud
Tørrede frugter, nødder og varme krydderier smager af jul.
Ingredienser
- 2 dl vand
- 2 dl mælk
- 30 g gær
- ½ dl sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 50 g grofthakkede nødder
- 50 g hakkede tørrede figner (eller andre tørrede frugter)
- 800-900 g hvedemel
Sådan gør du
- Bland vand, mælk, gær, sukker, salt, kanel og kardemomme. Ælt melet i, hold evt. noget af det tilbage. Tilsæt nødder og tørrede frugter, og ælt dejen godt igennem.
- Form dejen til en stor bolle som dækkes stilles til hævning med et rent viskestykke over 15-20 minutter.
- Pres dejen flad (2-3 cm i tykkelse) på et meldrysset bord, og skær dejen ud i 5 x 8 cm firkanter. Pensl med æg/mælk og drysses med perlesukker.
- Læg brudene på bagepapir på en bageplade og pensl med æg/mælk og drys med perlesukker.
- Efterhæv 15 minutter og bag ved 200 grader 15-20 minutter. Hold øje med at sukkeret ikke bliver brændt!