skip to Main Content

Julebrud

Udskriv Julebrud
Tørrede frugter, nødder og varme krydderier smager af jul.
Ret brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 30 g gær
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 50 g grofthakkede nødder
  • 50 g hakkede tørrede figner (eller andre tørrede frugter)
  • 800-900 g hvedemel

Sådan gør du

  • Bland vand, mælk, gær, sukker, salt, kanel og kardemomme. Ælt melet i, hold evt. noget af det tilbage. Tilsæt nødder og tørrede frugter, og ælt dejen godt igennem.
  • Form dejen til en stor bolle som dækkes stilles til hævning med et rent viskestykke over 15-20 minutter.
  • Pres dejen flad (2-3 cm i tykkelse) på et meldrysset bord, og skær dejen ud i 5 x 8 cm firkanter. Pensl med æg/mælk og drysses med perlesukker.
  • Læg brudene på bagepapir på en bageplade og pensl med æg/mælk og drys med perlesukker.
  • Efterhæv 15 minutter og bag ved 200 grader 15-20 minutter. Hold øje med at sukkeret ikke bliver brændt!
add_action( 'wp_footer', function() { ?>