Skip to content

Kartoffelsalat med jordbær, basilikum og kærnemælksdressing

 

Print Kartoffelsalat med jordbær, basilikum og kærnemælk
Denne salat er perfekt på en dejlig varm sommerdag.
Ret Salat
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 bakke jordbær
  • 3 dl kærnemælk
  • ½ stk. rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. parmesan
  • stk. lime
  • salt, peber, purløg

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne til de er præcist møre.
  • Køl dem og skær dem i halve.
  • Vask bærrene, skær toppen af og del dem i halve eller kvarte hvis de er meget store.
  • Blend kærnemælk, rødløg, hvidløg, olivenolie, mayonnaise og parmesan.
  • Vend kartofler og jordbær i dressingen og smag til med limesaft, salt og peber og evt. 1 tsk. sukker.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.