skip to Main Content

Kyllingepie

 

Udskriv Kyllingepie
Ret Hovedret
Køkken engelsk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Dej

  • 150 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 1 stk æg
  • ½ dl vand (ca.)
  • sammenpisket æg og sesamfrø til pynt

Fyld

  • 600 g kogt kylling i tern
  • 175 g rød peber i tern
  • 175 g champignon renset og skåret i skiver
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ½ bdt. purløg, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg presset
  • ½-1 ds asparges med væde
  • 1 dl hønsebouillon
  • ¾ dl fløde
  • 5 spsk. hvedemel
  • 3 dl olie
  • sambal oelek (stærk chilisovs), salt, peber

Sådan gør du

Dej

  • Mel, salt, smør og æg røres hurtigt sammen. Rør vandet i, og rør til det lige akkurat er samlet til en smidig dej. Stil dejen til side og lav fyldet.

Fyld

  • Bland kylling, rød peber, champignon, sesamfrø, purløg, hvidløg, asparges med væde, hønsebouillon og fløde i en gryde og kog det op.
  • Lav en jævning af mel og olie, og hæld det i kyllingeblandingen når det koger. Det skal blive til en ret tyk stuvning, der skal kunne bære et låg af dej.
  • Smag stuvningen til med sambal oelek, salt og peber.
  • Hæld det i et ildfast fad og lad det afkøle.
  • Rul nu dejen ud på størrelse med fadet. Læg dejen som et låg på stuvningen.
  • Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Bag ved 200 grader 30-40 minutter.
  • Smager godt sammen med pastasalat.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>