Kyllingepie
Antal 8 personer
Ingredienser
Dej
- 150 g mel
- 1 tsk. salt
- 100 g smør
- 1 stk æg
- ½ dl vand (ca.)
- sammenpisket æg og sesamfrø til pynt
Fyld
- 600 g kogt kylling i tern
- 175 g rød peber i tern
- 175 g champignon renset og skåret i skiver
- 2 spsk. sesamfrø
- ½ bdt. purløg, fintsnittet
- 1 fed hvidløg presset
- ½-1 ds asparges med væde
- 1 dl hønsebouillon
- ¾ dl fløde
- 5 spsk. hvedemel
- 3 dl olie
- sambal oelek (stærk chilisovs), salt, peber
Sådan gør du
Dej
- Mel, salt, smør og æg røres hurtigt sammen. Rør vandet i, og rør til det lige akkurat er samlet til en smidig dej. Stil dejen til side og lav fyldet.
Fyld
- Bland kylling, rød peber, champignon, sesamfrø, purløg, hvidløg, asparges med væde, hønsebouillon og fløde i en gryde og kog det op.
- Lav en jævning af mel og olie, og hæld det i kyllingeblandingen når det koger. Det skal blive til en ret tyk stuvning, der skal kunne bære et låg af dej.
- Smag stuvningen til med sambal oelek, salt og peber.
- Hæld det i et ildfast fad og lad det afkøle.
- Rul nu dejen ud på størrelse med fadet. Læg dejen som et låg på stuvningen.
- Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Bag ved 200 grader 30-40 minutter.
- Smager godt sammen med pastasalat.