Skip to content

Lysegrøn bønnesalat

Udskriv Lysegrøn bønnesalat
En dejlig mættende salat. med masser af bønner.
Pro tip: Vi koger altid rigeligt med tørrede bønner. De resterende fryser vi, så er det nemt næste gang.
Ret Salat
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

salat

  • 1 dl sorte kikærter eller sorte bønner
  • 1 dl black eyed peas
  • 100 g friske grønne bønner (evt. fra frost)
  • 200 g edamamebønner
  • 3 stk. fintsnittede forårsløg eller 1 rødløg i tynde både.
  • 1 stk. æbler i tynde både

dressing

  • 1-2 tsk. wasabipasta
  • ½-1 spsk. koldt vand
  • spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. olie
  • 1 stk. saft af ½-1 appelsin
  • friskkværnet peber
  • friske krydderurter eller ærtespirer til pynt

Sådan gør du

Salat

  • Udblød de tørrede bønner hver for sig i rigeligt koldt vand mindst 8. Skyl dem godt, og kog dem i nyt vand. De sorte kikærter har lang kogetid, ca. 2 timer, de andre ca. 40 minutter. lad dem dryppe af.

Dressing

  • Blanchér de grønne bønner i et par minutter, og køl dem i iskoldt vand. Lad dem dryppe af, og del dem i mindre, skrå stykker.
  • Edamamebønnerne skal bare tø op.
  • Snit løg og æbler tyndt.
  • Pisk wasabien ud i vand, og rør mayonnaise, olie og appelsinsaft i, til konsistensen er ret tynd. Smag til så smagen er ret skarp.
  • Vend alle ingredienser i, og lad det trække ½-time.