Skip to content

Mors nøddekage

 

Udskriv Mors nøddekage
Ret Kager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 2 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. vanilje
  • 125 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 25 g smør
  • 1 dl mælk

Fyld

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • ½ dl mælk
  • 50 g havregryn
  • 50 g nøddeflager

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker lys og luftig.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen skiftevis med mælken.
  • Rør til sidst det smeltede smør i.
  • Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 20 minutter ved 175 grader.
  • Bland fyldet i en gryde og varm det igennem.
  • Fyldet fordeles over den forbagte kage og bages færdig i 30 minutter ved 150 grader.