Mulligatawny
Servings 6 personer
Ingredients
- 1 spsk. olie
- 1 stort hakket løg
- 1-2 spsk. rød karrypasta
- 4 fed knust hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. stødt kommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 tsk. gurkemeje eller ½ tsk. safrantråde
- 6 stk. let knuste grønne kardemommefrø
- 1 stang kanel
- 6 stk. limeblade
- 200 g røde linser
- 1½ liter hønse- eller grøntsagsbouillon
- 300 g bagekartofler i tern
- 1 stort skrællet æble i tern
- 1 ds kokosmælk
- 2 spsk. limesaft
- 1 lille bundt frisk koriander
- 300 g kyllingebryst i mundrette stykker
Instructions
- Varm olien op og sortér løg, karrypasta, hvidløg, ingefær de stødte og hele krydderier heri under omrøring, til løgene er bløde.
- Tilsæt derefter linser, bouillon, kartofler og æble. Lad det hele snurre under låg cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre.
- Tag de hele krydderier samt limeblade op.
- Blend suppen og tilsæt kokosmælk limesaft og frisk koriander.
- Varm suppen til kogepunktet, kom kyllingen i suppen og kog yderligere 7-8 minutter. Til kødet er mørt.
- Serveres med ris eller naanbrød.