skip to Main Content

Mulligatawny

 

Udskriv Mulligatawny
Ret Suppe
Køkken engelsk, Indisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olie
  • 1 stort hakket løg
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 4 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. stødt kommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje eller ½ tsk. safrantråde
  • 6 stk. let knuste grønne kardemommefrø
  • 1 stang kanel
  • 6 stk. limeblade
  • 200 g røde linser
  • liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 300 g bagekartofler i tern
  • 1 stort skrællet æble i tern
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 300 g kyllingebryst i mundrette stykker

Sådan gør du

  • Varm olien op og sortér løg, karrypasta, hvidløg, ingefær de stødte og hele krydderier heri under omrøring, til løgene er bløde.
  • Tilsæt derefter linser, bouillon, kartofler og æble. Lad det hele snurre under låg cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre.
  • Tag de hele krydderier samt limeblade op.
  • Blend suppen og tilsæt kokosmælk limesaft og frisk koriander.
  • Varm suppen til kogepunktet, kom kyllingen i suppen og kog yderligere 7-8 minutter. Til kødet er mørt.
  • Serveres med ris eller naanbrød.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>