Peters græskarsuppe
Ingredienser
- 2 spsk. fennikelfrø
- 2 stk. laurbærblade
- 2 spsk. kokos-eller olivenolie
- 1 tsk. karry
- 1 stk. løg
- 2 dl hvidvin
- ½ kg hokkaidogræskar
- ½ spsk. tørret timian
- 2 spsk. hakket persille
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 ds hakkede tomater
- ½ stk. økologisk appelsin
- 1½-2 dl fløde
- 1 nip cayennepeber
- salt, peber og sukker
Sådan gør du
- Rist fennikelfrø og laurbærblade i en tør gryde et par minutter.
- Tilsæt olie og karry. "Brænd" karryen af.
- Svits løgene til de er klare.
- Hæld hvidvinen ved og kog den ind med løgene.
- Skrab kernerne ud af græskarret, skær det i små terninger (det skal ikke skrælles) og kom det i gryden sammen med timian, persille (gem lidt persille til pynt) og bouillon.
- Lad suppen koge under låg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt de hakkede tomater.
- Fjern laurbærbladene og blend suppen.
- Skær et par spiseskefulde tynde strimler af appelsinskallen til pynt. Pres saften ud og rør den i suppen.
- Tilsæt fløde og smag godt til med salt, peber og evt. sukker.
- Tilsæt cayennepeber (pas på - det er stærkt) Smag til igen og varm suppen op.
- Pynt suppen med strimler af appelsinskal og persille.