Pølsehorn
Antal 16 stk.
Ingredienser
- 1½ dl vand
- 1½ dl tykmælk (eller vand)
- 50 g gær
- 1 tsk. salt
- ½ dl olie
- 500 g mel, gerne ¼ fuldkornsmel eller havregryn
- 8 stk. pølser skåret i halve
- ketchup
Sådan gør du
- Rør vand, tykmælk, salt og mel sammen. Rør til sidst olien i. Dejen æltes godt igennem.
- Del dejen i 2, form dem til to store boller og efterhæv 15-20 minutter.
- Når dejen er hævet rulles den ene bolle ud i en cirkel.
- Cirklen skæres i 8 trekanter. Læg en tsk. ketchup og en pølse på hver brede ende af dejen.
- Hornene rulles sammen fra den brede ende og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Processen gentages med den anden del af dejen.
- Hornene hæver derefter ½ time.
- Pensles med sammenpisket æg og bages 15-20 minutter ved 225 grader.