Kold rabarbersuppe med ristet rugbrød
Kold rabarber suppe smager skønt med ristet rugbrød. Vanilje is er også lækkert til.
Ingredienser
Suppe
- 750 g rabarberstilke skåret i skiver
- 1 liter vand
- 200 g sukker
- 1 stang vanilje
Jævning
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 dl vand
Ristet rugbrød
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Suppe
- Kog rabarber og vand 10-15 minutter.
- Pres saften igennem en sigte.
- Kog saften med sukker og kornene fra vaniljestangen. Smag suppen til.
- Rør en jævning af af kartoffelmel og vand.
- Træk gryden væk fra varmen og rør jævningen i, samtidig med at du rører i gryden.
- Stil suppen på køl, gerne til næste dag.
Ristet rugbrød
- Skær rugbrødet i små tern, og vend dem i vaniljesukker. Spred rugbrødsternene ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Rist rugbrødet ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er sprøde - vend rundt et par gange under ristningen.