Skip to content

Rodfrugtsalat med kalkun og mango

 

Print Rodfrugtsalat med kalkun og mango
Uden kalkun er denne lækre rodfrugtsalat er også god som tilbehør.
Ret Salat
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Servings 4 personer

Ingredients

  • 1 stk. knoldselleri
  • 1 stk. pastinak
  • 3 stk. persillerødder
  • 6 stk. gulerødder
  • 2 store kartofler

Dressing

  • ½ dl olivenolie
  • 2 stk. finthakkede hvidløg
  • 1 kvist finthakket rosmarin og timian
  • salt og peber

Kødet

  • 500-600 g stegt kalkun- eller kyllingekød
  • 2 stk. mangofrugt i tern
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 50 g babyspinat

Instructions

  • Skær alle rødder og knolde i grove stykker. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne og møre ved 175 grader i 25-30 minutter.
  • Vend rodfrugterne med den sammenpiskede dressing, smagt godt til med salt og peber.
  • Riv kødet i grove stykker og vend det med mangofrugter, bredbladet persille og spinat.
  • Vend de to salater sammen og anret på et fad.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.