Surdejs rugbrød
Ingredienser
Surdej
- 5 g gær
- 2 dl vand
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. salt
- 150 g rugmel
dag 1
- surdej
- 900 g rugmel
- 900 g hvedemel
- 2 liter vand
- 6 tsk. salt
dag 2
- 240 g hørfrø
- 240 g solsikkekerner
- 240 g hvedekerner
- 880 g skårne rugkerner
- 2 dl kærnemælk
- 1 stk. maltøl
- 2 spsk. sirup
Sådan gør du
Surdej
- Alle ingredienser til surdejen røres sammen og stilles tildækket på køkkenbordet i 2 døgn. Dette kan springes over hvis man allerede har en surdej (ca. 200 g)
dag 1
- Rør alle dag 1 ingredienser sammen og stil i skålen tildækket på køkkenbordet til næste dag.
dag 2
- Alle dag 1 og dag 2 ingredienser røres godt sammen.
- Tag ca. 200 g dej fra og sæt det i køleskabet til næste bagning. Resten hældes i 2-3 smurte rugbrødsforme og hæver tildækket ca. 3 timer.
- Bages ved 200 grader 60-75 minutter. Brødet skal have en kernetemperatur på 97grader.
- Vendes ud på en rist og et fugtigt klæde lægges over.