Skip to content

Surdejs rugbrød

 

Print Surdejs rugbrød
Tilb. tid 30 minutter
3 days

Ingredienser

Surdej

  • 5 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 150 g rugmel

dag 1

  • surdej
  • 900 g rugmel
  • 900 g hvedemel
  • 2 liter vand
  • 6 tsk. salt

dag 2

  • 240 g hørfrø
  • 240 g solsikkekerner
  • 240 g hvedekerner
  • 880 g skårne rugkerner
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 stk. maltøl
  • 2 spsk. sirup

Sådan gør du

Surdej

  • Alle ingredienser til surdejen røres sammen og stilles tildækket på køkkenbordet i 2 døgn.
    Dette kan springes over hvis man allerede har en surdej (ca. 200 g)

dag 1

  • Rør alle dag 1 ingredienser sammen og stil i skålen tildækket på køkkenbordet til næste dag.

dag 2

  • Alle dag 1 og dag 2 ingredienser røres godt sammen.
  • Tag ca. 200 g dej fra og sæt det i køleskabet til næste bagning. Resten hældes i 2-3 smurte rugbrødsforme og hæver tildækket ca. 3 timer.
  • Bages ved 200 grader 60-75 minutter. Brødet skal have en kernetemperatur på 97grader.
  • Vendes ud på en rist og et fugtigt klæde lægges over.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.