Tajine med grøntsager
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 stk. hakket løg
- 4 fed hakket hvidløg
- 3 stk. gulerødder i skiver
- 1 stk. rød peberfrugt i strimler
- 1 stk. gul peberfrugt i strimler
- 1 lille aubergine i tern
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. stødt ingefær
- 200 g kogte kikærter
- 3 ds hakkede tomater
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- salt peber
- citronsaft
- 1 lille bundt persille
Sådan gør du
- Steg løg og hvidløg i olien.
- Tilsæt aubergine, gulerødder og peberfrugter. Steg grøntsagerne et par minutter. Tilsæt alle krydderierne. og steg yderligere et par minutter.
- Tilsæt kikærter, hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Kog retten godt mør, gerne 1- ½ time.
- Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Drys hakket persille over retten.
- Taginen smager godt med fladbrød, ris eller couscous.