Skip to content

Ungarsk fiskegratin

 

Udskriv Ungarsk fiskegratin
Ret Hovedret med fisk
Køkken Ungarsk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sovs

  • 2 store løg
  • 1-2 stk peberfrugter
  • 15 g margarine
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk paprika

Fyldet

  • 750 g kartofler
  • 600 g fiskefiletter
  • 1 tsk salt
  • dl fløde
  • dl mælk
  • spsk salt
  • ½ tsk paprika

Sådan gør du

Tilbered sovsen

  • Løg og peberfrugter skæres i tynde skiver som svitses i margarinen.
  • Tomaterne skæres i mindre stykker og tilsættes. Koger lidt ind og der smages til med salt og paprika.

Saml sovsen

  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, lægges i et ildfast fad og drysses med salt.
  • Fløde, mælk og paprika hældes over, derefter fordeles ca. det halve af tomatblandingen over.
  • Fadet stilles i ovnen ved ca. 225 grader i 1 time.
  • Fisken foldes én gang og taglægges oven på kartoflerne, det sidste af tomatblandingen fordeles over fisken.
  • Det hele får ca. 15 min mere i ovnen.