skip to Main Content

Varme hveder

Udskriv Varme hveder
Varme hveder til Store Bededag
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Samlet tid 37 minutter
Antal 8 hele hveder

Ingredienser

  • dl vand
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 100 g smør, stuetemperatur

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen smidig og lækker.
  • Stil dejen til hævning i en time.
  • Deldejen i 8 og form 8 boller som sættes tæt, men uden at røre hinanden i en bagepapirklædt bradepande.
  • Dæk til med et rent viskestykke og hæv igen en time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem ved 180 varmluft 16-17 minutter.
  • Skæres over og ristes.
  • Serveres med koldt smør
add_action( 'wp_footer', function() { ?>