Skip to content

Vegabrød

 

Udskriv Vegabrød
Ret brød
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 1 time 3 minutter

Ingredienser

pesto

  • 1 dl olivenolie
  • 50 g valnødder
  • 70 g spinat
  • 30 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • lidt salt

dej

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g pizzamel (hvedemel kan også bruges)
  • 1 ps revet mozzarella

Sådan gør du

Pesto

  • Blend alle de tørre dele af pestoen. Tilsæt til sidst olien lidt af gangen og blend til pestoen homogen.

Dej

  • Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie.
  • Melet æltes i, hold evt. lidt tilbage.
  • Form dejen til en stor bolle og stil den til hævning med et rent klæde over 15-20 minutter.
  • Dejen rulles ud til en firkantet plade og pestoen smøres ud på dejen.
  • Drys ost over.
  • Rul dejen stramt sammen til en roulade.
  • Skær rouladen i skiver a ca. 4 cm.
  • Løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir, mens de stadig står op (altså ikke ligger ned som snegle).
  • Pres det runde skaft på en trærøreske ned i midten af den opretstående snegl, så rouladesiderne mases lidt ud - sådan forvandler sneglene sig til "vegabrød".
  • Lad det efterhæve 15-20 minutter.
  • Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter indtil de er smukt gyldenbrune.