Skip to content

Vegabrød

 

Print Vegabrød
Ret brød
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 1 time 3 minutter

Ingredients

pesto

  • 1 dl olivenolie
  • 50 g valnødder
  • 70 g spinat
  • 30 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • lidt salt

dej

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g pizzamel (hvedemel kan også bruges)
  • 1 ps revet mozzarella

Instructions

Pesto

  • Blend alle de tørre dele af pestoen. Tilsæt til sidst olien lidt af gangen og blend til pestoen homogen.

Dej

  • Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie.
  • Melet æltes i, hold evt. lidt tilbage.
  • Form dejen til en stor bolle og stil den til hævning med et rent klæde over 15-20 minutter.
  • Dejen rulles ud til en firkantet plade og pestoen smøres ud på dejen.
  • Drys ost over.
  • Rul dejen stramt sammen til en roulade.
  • Skær rouladen i skiver a ca. 4 cm.
  • Løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir, mens de stadig står op (altså ikke ligger ned som snegle).
  • Pres det runde skaft på en trærøreske ned i midten af den opretstående snegl, så rouladesiderne mases lidt ud - sådan forvandler sneglene sig til "vegabrød".
  • Lad det efterhæve 15-20 minutter.
  • Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter indtil de er smukt gyldenbrune.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.