Vegabrød
Ingredients
pesto
- 1 dl olivenolie
- 50 g valnødder
- 70 g spinat
- 30 g revet parmesan
- 2 fed hvidløg
- lidt salt
dej
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 400-500 g pizzamel (hvedemel kan også bruges)
- 1 ps revet mozzarella
Instructions
Pesto
- Blend alle de tørre dele af pestoen. Tilsæt til sidst olien lidt af gangen og blend til pestoen homogen.
Dej
- Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie.
- Melet æltes i, hold evt. lidt tilbage.
- Form dejen til en stor bolle og stil den til hævning med et rent klæde over 15-20 minutter.
- Dejen rulles ud til en firkantet plade og pestoen smøres ud på dejen.
- Drys ost over.
- Rul dejen stramt sammen til en roulade.
- Skær rouladen i skiver a ca. 4 cm.
- Løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir, mens de stadig står op (altså ikke ligger ned som snegle).
- Pres det runde skaft på en trærøreske ned i midten af den opretstående snegl, så rouladesiderne mases lidt ud - sådan forvandler sneglene sig til "vegabrød".
- Lad det efterhæve 15-20 minutter.
- Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter indtil de er smukt gyldenbrune.