Vegetarisk brændende kærlighed
En rigtig sund og lækker vinterret med masser af kærlighed
Antal 4 personer
Ingredienser
Mos
- 500 g knoldselleri, skrællet og groft skåret
- 500 g kartofler
- 50 g smør, skåret i tern
Kærlighed
- 100 g svampe f.eks. champignon eller bøgehatte
- 4 stk. løg
- 200 g gulerødder, skåret i tern
- 200 g persillerødder, skåret i tern
- 200 g rosenkål skåret i halve eller kvarte
- 100 g smør
- 1 tsk. salt og peber
- 1 bundt salvie
Sådan gør du
Mos
- Dæk selleri-og kartoffeltern med vand, og lad dem koge møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra men gem lidt.
- Tilsæt smørret, og mos med et piskeris, en håndmixer eller kartoffelmoser. Smag til med salt, og juster evt. tykkelsen med kogevandet.
Kærlighed
- Skær svampene i mindre stykker, og rist dem på en tør, varm pande i 2 minutter.
- Skru ned for varmen og tilsæt de øvrige grøntsager samt smørret. Drys med salt og peber. Lad det hele stege, til smørret dufter af nødder.
- Tilsæt salviebladene, og lad dem stege med de sidste 2 minutter.
- Server de stegte grøntsager på toppen af mosen.