Bløde og luftige Semlor
Antal 9 personer
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 2 dl lunken sødmælk
- 2 stk. æg
- ½ tsk.- salt
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 500 g hvedemel
- 100 g stuetempereret smør
- 1 stk. æg til pensling
Mandelmasse
- 150 g mandler
- 150 g flormelis
- 1 stk. pasteuriseret æggehvide
Flødefyld og pynt
- 5 dl piskefløde
- evt. lidt vaniljepulver
- flormelis
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i.
- Tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen.
- Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. det tager cirka 10 minutter.
- Tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen og sørg for, at det bliver æltet godt ind i dejen.
- Lad dejen hæve i skålen i 1 time under husholdningsfilm.
- Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store boller ud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter, imens du tænder ovnen på 225 grader.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i cirka 14 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.
Mandelmasse
- Hak mandlerne i en foodprocessor til de er helt fint malede. Tilsæt flormelis og blend igen. Tilsæt til sidst æggehviden og blend til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt flere mandler hvis du synes den er for flydende eller lidt kogende vand, hvis den er for smuldret.
Saml bollerne
- Klip en trekant på toppen af hver bolle. Fjern forsigtigt trekanten og fyld så hullerne op med mandelmassen.
- Pisk fløden til fast skum. Hæld flødeskummet op i en sprøjtepose med et stjernetyl. Sprøjt flødeskummet ud på hver bolle og slut af med at lægge den lille bolletrekant tilbage på bollen.
- Drys flormelis på bollen