Blomkålsdeller med parmesan
Antal 4 personer
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 4 stk. forårsløg
- 1 stor håndfuld groftrevet parmesanost
- 1 stort æg
- ¾ dl fuldkornsmel
- 2 spsk. hvedemel/havregryn
- 2 dl mælk
- paprika, chiliflager, salt
- 1 spsk. smør+1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Riv blomkålen groft. Skær enderne af forårsløgene og hak dem fint.
- Rør blomkål, forårsløg parmesan, æg, fuldkornsmel, havregryn, mælk, paprika, chiliflager og salt sammen.
- Lad farsen trække 5 minutter.
- Hvis farsen virker for tynd, kan du tilsætte en smule mere mel (konsistensen skal minde om en lidt tyndere frikadellefars).
- Opvarm en pande til middelhøj varme og smelt smør og olie. Form farsen med en ske og steg dellerne et par minutter på hver side, så de bliver sprøde. Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, til de er gennemstegte.